Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jul 2018

Bouw voertuigen met de Nintendo Labo Vehicle Kit

Eerder dit jaar maakten we kennis met Nintendo Labo voor de Nintendo Switch. Er verschenen toen twee sets, waarbij je via karton allemaal constructies kon bouwen en vervolgens kon je daar op een speciale manier mee spelen. Zo kon je een waar robotpak maken en daarmee een stad slopen of kon je gaan vissen met een soort van hengel. Over een paar maanden verschijnt het derde pakket in de vorm van de Nintendo Labo Vehicle Kit.

Het draait om voertuigen in de Nintendo Labo Vehicle Kit

In de Nintendo Labo Vehicle Kit draait het allemaal om het maken van voertuigen. Zo kun je een stuur in elkaar zetten om daarmee als een wagen rond te scheuren. Ga je liever de lucht in, dan pak je de stuurknuppel en vlieg je rond. En tot slot kun je ook als een onderzeeër de schatten van de zeebodem gaan ontdekken. Uiteraard zal het waarschijnlijk net als bij de andere sets voornamelijk leuk zijn om de verschillende dingen in elkaar te zetten en het geheel in werking zien dan dat de gameplay an sich heel indrukwekkend is.

Het is overigens ook mogelijk om een vriend of vriendin uit te nodigen en samen met hem of haar als een co-piloot rond te gaan rijden. Op die manier moet het ook meer een sociale ervaring worden dan dat je alles in je eentje speelt. De Nintendo Labo Vehicle Kit laat overigens niet heel erg lang op zich wachten. Het nieuwe pakket wordt op 14 september uitgebracht en zal dan 69,99 euro gaan kosten. Dat is dus net zoveel als dat de andere pakketten op dit moment kosten.

Nintendo Labo Vehicle Kit

Die kwamen eind april uit en bleken toen voornamelijk ideaal te zijn om te bouwen. Er daadwerkelijk mee spelen was op lange termijn een stuk minder interessant. Een review daarvan vind je overigens hier.

Reageer op artikel:
Bouw voertuigen met de Nintendo Labo Vehicle Kit
Sluiten