Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 1 nov 2019

Eindelijk: Nintendo zet eerste stappen richting Mario Kart Tour multiplayer

De eerste stappen richting een multiplayer-functie voor Mario Kart Tour worden binnenkort gezet, zo meldt Nintendo vandaag. Het Japanse bedrijf lanceerde vorige maand de game, maar dan wel zonder de optie om tegen andere mensen te spelen. Volgens de ontwikkelaar gaan de eerste stappen richting zo’n functie in december plaatsvinden.

Veel spelers van Mario Kart Tour zullen de functie zonder twijfel met open armen ontvangen. Sinds de lancering van het spel in september wordt er al veel gevraagd om de mogelijkheid om tegen andere spelers te racen. Nintendo lijkt gehoor te geven en gaat volgende maand dus de eerste stappen zetten om dit ook te verwezenlijken. Iets dat alles behalve nadelig zal werken voor de omzet van het spel.

Mario Kart Tour toch voorzien van multiplayer?

Ondanks het feit dat de hype groot was toen Nintendo Mario Kart naar de smartphone bracht, was er bij release toch wel degelijk enige teleurstelling te bespeuren. De Japanse ontwikkelaar had er namelijk voor gekozen om geen multiplayer-mode toe te voegen aan de game. Dat terwijl dit toch wel een van de belangrijkste elementen is geweest waar de franchise zijn groei aan te danken heeft gehad.

Toch wil dat niet zeggen dat het spel van Nintendo een flop is. Toen Mario Kart Tour op 25 september 2019 het levenslicht zag, werd deze al snel 20 miljoen keer gedownload. Daarmee had de Japanse ontwikkelaar hun meest succesvolle lancering op smartphone-gebied te pakken.

Mario Kart Tour
Mario in een Kart op Tour (Bron: Nintendo)

Nintendo gaat in 2019 ontzettend lekker

Gistermiddag kwamen Nintendo’s kwartaalcijfers van het derde kwartaal naar buiten. Cijfers die lieten zien dat het alles behalve slecht gaat met de ontwikkelaar in 2019. In vergelijking met het zelfde kwartaal in 2018 zijn de cijfers er met ruim 50% op vooruit gegaan. Iets dat voornamelijk komt door de Nintendo Switch, de nieuwe Switch Lite en de games die in dit kwartaal verschenen zijn.

Zo is de Nintendo Switch inmiddels al ruim 41 miljoen keer verkocht en maakt het kans om de op een na populairste console van Nintendo ooit te worden. Een plek die op dit moment nog bezet is door de SNES. Ondanks het feit dat de Nintendo Switch Lite pas eind dat kwartaal uitgebracht werd, was zelfs dit apparaat goed voor 2 miljoen verkochte units.

Meer te weten komen over de kwartaalcijfers van Nintendo? Dan is dit artikel zeker iets voor jou!

Reageer op artikel:
Eindelijk: Nintendo zet eerste stappen richting Mario Kart Tour multiplayer
Sluiten