Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gaming 25 okt 2017

Nintendo’s Animal Crossing is dé nieuwe gratis smartphonegame

Nintendo is bezig aan een sterke comeback en heeft vanochtend een nieuwe mobiele game aangekondigd die je misschien niet onbekend zal zijn: Animal Crossing: Pocket Camp.

Animal Crossing: een herkenbare game voor je smartphone

De game lijkt veel op de andere games in de Animal Crossing-serie, waarin je in deze variant als speler de rol van kampeermanager aanneemt. Zo verplaats je je in het spel steeds naar een nieuwe locatie, heb je interactie met de dieren die op je land wonen en kun je je woonplek steeds aanpassen.

De focus van Pocket Camp ligt op het maken van meubels van materialen die je in de natuur hebt gevonden. Je woont in een camper en die is geheel te customizen, zoals je van de game kon verwachten.

Pocket Camp is eigenlijk een soort uitgeklede versie van de hele game, maar blijft wel erg herkenbaar voor wie het spel al een heeft gespeeld.

Gratis te downloaden

Animal Crossing: Pocket Camp heeft de potentie om Nintendo’s grootste mobiele game tot nu toe te worden. Ondanks dat de game zelf een beetje niche is, bestaat de kans dat het feit dat de game gratis is goed aanslaat bij het publiek, zoals ook gebeurde bij Fire Emblem Heroes. Die laatste deed het zelfs beter dan Super Mario Run.

Animal Crossing

Nintendo wilde de game eigenlijk al in maart 2017 uitbrengen samen met nog drie andere games, maar het lukte ze alleen om in die tijd Super Mario Run en Fire Emblem Heroes uit te brengen. Animal Crossing zal eind november beschikbaar zijn voor iOS en Android. Dit nieuws betekent ook dat er voor nu (voor zover we weten tenminste) geen nieuwe mobiele games in de pijplijn van Nintendo zitten.

Gelukkig komen er dit jaar nog wel een aantal nieuwe toffe games uit voor de Nintendo Switch. Benieuwd welke dat zijn? Check het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo’s Animal Crossing is dé nieuwe gratis smartphonegame
Sluiten