Jelle van Es
Jelle van Es Games 6 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Nintendo Switch onthuld: meer scherm, meer beter?

Lang waren er geruchten dat Nintendo met een Nintendo Switch Pro zou gaan komen. Deze zou in staat zijn om games in een 4K-resolutie op het beeldscherm te toveren. En toen kwam vandaag het persbericht.

En ja, er komt een nieuwe Nintendo Switch aan. Maar dat is niet hetgeen waar we eigenlijk op hadden gerekend of misschien zelfs hadden gehoopt.

Nieuwe Nintendo Switch

Het gaat om een nieuw model voor de Nintendo Switch, die als OLED-model wordt gepresenteerd. Deze verschijnt op 8 oktober. Dit nieuwe model is qua afmetingen vergelijkbaar met het oude model. Het grote verschil zit hem in het feit dat je nu een 7 inch scherm krijgt met OLED-technologie. Deze zorgen voor intensere kleuren en een hogere contrast. Dat is dus meer. Maar wat komt er nog meer? Niet bizar veel. Er is nu een brede verstelbare standaard, waardoor hij wat steviger op de tafel staat. Ook wordt de houder waarin je de Switch plaatst voorzien van een LAN-poort. Dat is net wat fijner wanneer je competitief online wil gaan spelen.

Nintendo Switch
Het nieuwe model (Afbeelding: Nintendo)

De Nintendo Switch (OLED-model) kent verder een standaard opslag van 64 GB in plaats van de huidige 32. Dat is nog steeds bizar weinig voor de games die je er op wil zetten, maar wel een kleine verbetering. Verder zou er gebruikt worden gemaakt van verbeterde speakers, waardoor het geluid beter tot zijn recht komt. Uiteraard is het met dit model nog altijd mogelijk om de Joycons aan de zijkant er af te halen en op die manier makkelijk samen te gamen.

Nintendo Switch
Samen gamen (Afbeelding: Nintendo)

Samen met Metroid Dread

De Nintendo Switch (OLED-model) wordt uitgebracht op 8 oktober, op dezelfde dag dat ook Metroid Dread wordt uitgebracht. De spelcomputer komt in twee kleuren uit. Ten eerste heb je een wit model die goed bij Metroid past. Daarnaast heb je ook nog een variant in een blauw-rode kleurenstelling, zoals je bij de huidige Switch ook hebt. Alle Joycons en games werken gewoon zoals je dat gewend bent.

Klassieke 2D-actie keert groots terug op de Nintendo Switch!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!