Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 jan 2020

Nintendo scoort met mobiele games: flink bedrag omgezet

Een paar jaar geleden besloot Nintendo dat het de hoogste tijd was om hun games ook uit te geven op de smartphone. Inmiddels hebben we een paar interessante titels gezien en heeft het het bedrijf geen windeieren gelegd.

Volgens de website Sensor Tower heeft het bedrijf inmiddels al meer dan 1 miljard dollar verdiend met de games. Daarbij is er echter één game die voornamelijk verantwoordelijk is voor het succes.

Fire Emblem Heroes grootste cashcow voor Nintendo

Waar games als Mario Kart Tour en Super Mario Run in het nieuws zijn gekomen omdat ze massaal zijn gedownload, is het uiteindelijk Fire Emblem Heroes die voor het meeste geld heeft gezorgd. De game maakt gebruik van een slim free-to-play-systeem, waarbij je via een catcha-systeem de kans hebt om nieuwe helden vrij te spelen. En daar geven met name de gamers in Japan massaal geld aan uit. Inmiddels zou de game al 656 miljoen dollar hebben opgeleverd.

Op een tweede plaats vinden we Animal Crossing Pocket Camp. Deze heeft het niet slecht gedaan met een omzet van 131 miljoen dollar en de derde plek wordt ingenomen door Dragalia Lost met 123 miljoen dollar. Ook dit is een game die vooral in Japan populair is. Mario Kart Tour is de nieuwste grote titel en doet het met 86 miljoen dollar niet slecht. Super Mario Run vult het potje aan met 76 miljoen dollar en Dr. Mario blijft steken op 4,8 miljoen dollar.

Naast deze mooie cijfers op het gebied van omzet, stelt Sensor Tower dat het bedrijf inmiddels 452 miljoen downloads van zijn games heeft weten te noteren. Het mag echter wel duidelijk zijn dat Nintendo er niet verkeerd aan heeft gedaan om zich ook op deze markt te focussen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo scoort met mobiele games: flink bedrag omgezet
Sluiten