Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jun 2019

Nintendo, Sony en Microsoft komen met statement tegen Trump

Op het gebied van games is er altijd een strijd gaande tussen de partijen Nintendo, Sony en Microsoft, die allemaal hun eigen spelcomputer op de markt hebben. Soms wordt er samengewerkt, maar meestal wil men uitgaan van hun eigen kracht. Toch hebben de drie partijen nu hun krachten gebundeld en een statement gemaakt tegen de president van de Verenigde Staten, ene Donald Trump (je hebt er vast wel eens over gehoord). De VS is namelijk van plan om importtarieven te heffen op producten uit China en daar kunnen spelcomputers de dupe van zijn.

Nintendo, Sony en Microsoft tegen Trump

Door de nieuwe importtarieven van de Verenigde Staten tegen China, die onderdeel zijn van een groter pakket in een handelsoorlog, zou er een haffing van 25 procent op komen. Volgens Nintendo, Sony en Microsoft zou dit er niet alleen voor kunnen zorgen dat de spelcomputers duurder worden, maar ook effect hebben op de industrie als zijn geheel. Door een lagere omzet zouden mensen hun banen kwijt kunnen raken. Zowel aan de kant van de uitgevers zelf als bij de retailers die de spelcomputers en bijhorende games verkopen. Dit is een stuk uit de statement:

While we appreciate the Administration’s efforts to protect US intellectual property and preserve US high-tech leadership, the disproportionate harm caused by these tariffs to US consumers and businesses will undermine—not advance—these goals. Accordingly, we respectfully request that the Administration remove HTSUS subheading 9504.50.00, covering video game consoles, from the final list of tariffs, and thus refrain from applying tariffs on these products.

Nintendo, Sony en Microsoft

Zo’n 96 procent van alle spelcomputers van Nintendo, Sony en Microsoft die in 2018 werden verkocht, zijn in China gemaakt. Dus als je nog geen spelcomputer hebt en je wel plannen hebt om er eentje aan te schaffen, dan zou dit een mooi moment zijn om die stap te maken. De volledige brief kun je hier teruglezen. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Nintendo, Sony en Microsoft komen met statement tegen Trump
Sluiten