Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 jan 2019

Nintendo stopt ontwikkeling Metroid Prime 4 en begint opnieuw

Zo’n anderhalf jaar geleden werd op de jaarlijkse E3 bekendgemaakt dat Metroid Prime 4 naar de Nintendo Switch zou komen. Sindsdien is het behoorlijk stil rondom de titel, maar lag het in de lijn der verwachtingen dat de game dit jaar zou uitkomen. Helaas hebben we slecht nieuws. Nintendo heeft bekendgemaakt dat het bedrijf niet tevreden is met de ontwikkeling rondom Metroid Prime 4. En als gevolg daarvan is besloten om het huidige project in de prullenbak te gooien en weer opnieuw te beginnen.

Metroid Prime 4 begint opnieuw

Dat is een keuze die niet vaak gemaakt wordt bij een grote game. In een video legt Shinya Takashi van Nintendo uit waarom men deze moeilijke keuze hebben gemaakt.

In plaats van met hetzelfde team naar de tekentafel te gaan, is besloten om samen te werken met Retro Studios. Deze studio was verantwoordelijk voor de eerdere Metroid Prime-games en weet dus van wanten. Het probleem hiervan is echter wel dat het nog een hele tijd gaat duren voordat de game uitkomt en dat we het aankomende jaar waarschijnlijk niks van de game gaan zien.

Het is een behoorlijke aderlating in het releaseschema van Nintendo en de Nintendo Switch. Het is te hopen dat het bedrijf een aantal andere games in ontwikkeling heeft en daar dit jaar nog mee komt. Het is overigens niet zo dat je niks op je Nintendo Switch kunt gaan doen, maar een nieuw deel in de Metroid Prime-reeks in de vorm van Metroid Prime 4 is wel iets waar vele fans op zaten te wachten.

Wil je meer lezen over gaming? Dan hebben we een uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes, reviews en meer. Bezoek deze hier.

Reageer op artikel:
Nintendo stopt ontwikkeling Metroid Prime 4 en begint opnieuw
Sluiten