Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 15 aug 2020

Nintendo Switch gekocht? Dit zijn de 10 beste games om te spelen in 2020!

Het heeft even geduurd, maar de Nintendo Switch is ligt weer in de winkels. Na een flink tekort is het eindelijk weer mogelijk om het fantastische apparaat op de kop te tikken. Maar goed, dan moet je daar uiteraard ook wat games bij hebben. Maar welke zijn de moeite waard?

In dit artikel zetten we de 10 lekkerste games, tot nu toe, voor je op een rijtje. Niet gericht op genre, niet gericht op doelgroep, maar simpelweg 10 games die over het algemeen als de beste worden beschouwd.

Nintendo Switch: de 10 beste games

Voor je deze lijst gaat lezen, is het goed om twee dingen te weten. Ten eerste moet je weten dat de onderstaande lijst geen ranglijst is. De nummer één is dus niet persé beter dan de nummer 5. Het zijn tien games waar de meeste mensen, zonder twijfel, het meeste plezier uit zullen halen.

Ten tweede maken we gebruik van affiliatie linkjes. Dat houdt in dat, mocht je een van deze games kopen, wij een kleine percentage van het aankoopbedrag ontvangen. Voor jou verandert er niets en is de game nog net zo duur. Het enige verschil is alleen dat een klein deel van het geld dat je uitgeeft naar ons gaat. Dus mocht je een van deze games kopen, weet dan waar het geld naartoe gaat en doe het (als je wilt) via ons!

Dit zijn de 10 beste games van het moment!

#1 Mario Kart 8 Deluxe

mario kart 8 deluxe Valentijnsdag
Mario Kart 8 Deluxe (Afbeelding: Nintendo)

Wie een Nintendo Switch op de kop heeft gekocht, moet simpelweg Mario Kart 8 Deluxe aanschaffen. De racegame zorgt altijd voor plezier, zeker als je hem speelt met je vrienden of familie. Uiteraard zit er een flinke lading frustratie bij wanneer de zaken niet lopen zoals je zou willen, maar het blijft genieten. De game ziet er ongelofelijk goed, speelt heerlijk, is voorzien van aardig wat toffe circuits en kent een hele lading toffe personages. Het vrijspelen van auto’s, banden, vliegers en het behalen van sterren geven je zonder twijfel genoeg voldoening. En als je daar klaar mee bent? Dan ga je toch online verder?

Mario Kart 8 Deluxe is voor €49,99 te koop.

#2 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo Switch Games - De beste keuzes in mei 2018
Zelda (Afbeelding: Nintendo)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt gezien als een van de allerbeste Nintendo Switch games tot nu toe. En om heel eerlijk te zijn begrijpen we dat maar al tegoed. Wie gek is op RPG’s en een Open-Wereld, gaat zonder twijfel alles vinden wat hij zoekt in Breath of the Wild. De game biedt een fantastisch verhaal, een uitstekende besturing en is voorzien van een hoop uitdagende puzzels. Daarbij kan je na het standaard verhaal aan de slag met dusdanig veel Side Quests, dat je de komende jaren nog niet uitgespeeld bent.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is voor €58,99 te koop.

#3 Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate
Super Smash (Afbeelding: Nintendo)

Mensen die gek zijn op Fighting games en een Nintendo Switch in huis hebben, kunnen bijna niet anders dan Super Smash op de kop tikken. De game heeft al verschillende generaties voor heel veel plezier gezorgd en Super Smash Bros. Ultimate is geen uitzondering op de regel. Tot wel acht verschillende spelers kunnen het tegen elkaar opnemen op een enkel scherm. Speel met maar liefst 74 verschillende personages uit bekende videogames en breng je team naar de overwinning. En even geen mensen in je huis? Speel dan lekker online in de multiplayer mode.

Super Smash Bros. Ultimate is voor €59,99 op de kop te tikken!

#4 Pokémon Sword & Shield

Pokémon Isle of Armor
Kurbfu in actie! (Afbeelding: The Pokémon Company)

Mensen op ieder apparaat van Nintendo verliefd was op Pokémon, kunnen ook met de Nintendo Switch de liefde weer uiten. Pokémon Sword & Shield is een heerlijke game voor de liefhebber, maar ook zeker voor mensen die er voor het eerst kennis mee maken. De game biedt naast een interessante verhaallijn, nieuwe Pokémon en een uniek gevechtsstijl, ook een open wereld. In de Wild Area kun je niet alleen je Pokémon trainen, maar ook zoveel mogelijk vangen om je PokeDex helemaal compleet te krijgen. En ben je klaar met het reguliere spel, dan is de Isle of Armor Expansion Pass ook zeker het proberen waard.

Pokémon Sword & Shield is voor €54,99 te koop!

#5 Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey Nintendo Switch
Odyssey (Afbeelding: Nintendo)

Super Mario Oddyssey is een Action/Platformer die je zeker eens moet proberen. Er zitten in deze game bijvoorbeeld veel elementen uit Super Mario 64 die op de Nintendo 64 verscheen. Maar in combinatie met de graphics en de controls van de Nintendo Switch, zorgt dit voor een nog betere ervaring. Althans, dat is hoe de game door de wandelgangen gaat. Het is mogelijk om Super Mario Odyssey alleen of in Co-Op mode te spelen. Op die manier ontdek je de unieke wereld vol met heerlijke personages, outfits en uitdagende missies.

Super Mario Odyssey scoor je voor €54,99!

#6 Animal Crossing: New Horizons

beste Nintendo Switch games
Animal Crossing: New Horizons (Afbeelding: Nintendo)

Je moet er maar van houden, maar als je het doet dan heb je een geweldige tijd. Animal Crossing: New Horizons wordt niet alleen gezien als de game van het jaar, maar ook zeker als de redder in tijden van het coronavirus. Het spel, waarin jij je kan verplaatsten naar je eigen eiland en daar een leven op moet bouwen, kwam precies op het juiste moment uit. Het maakt niet uit of je jong of oud bent: deze game is voor iedereen een plezier. Bouw je eigen huis, verzamel verschillende spullen en vergeet in de avond zeker niet de planten water te geven. Een uiterst relaxte game waar jij met gemak tientallen tot honderden uren in kan stoppen.

Animal Crossing: New Horizons haal je voor €57,99 in huis!

#7 Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2
Super Mario (Afbeelding: Nintendo)

Mensen die fan zijn van Mario-games, en dan hebben we het vooral over de klassiekers, kunnen genieten van Super Mario Maker 2. Vooral als jij je in de games van Nintendo vooral gestoord hebt aan de levels waardoor jij je favoriete loodgieter moet loodsen. Met Super Mario Maker 2 bouw jij namelijk je eigen avontuur op de Nintendo Switch. Jij bepaalt hoe levels eruit ziet, wat je doel is en hoe moeilijk het is. Daarnaast is het mogelijk om ook los te gaan in de levels van anderen, dus aan plezier geen enkel gebrek!

Super Mario Maker 2 tik je voor €53,99 op de kop!

#8 Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses
Fire Emblem (Afbeelding: Nintendo)

De Fire Emblem-reeks is er eentje die al sinds de NES bestaat. Waar de eerste games exclusief in Japan te spelen waren, kunnen we sinds de Game Boy Advance ook in Europa aan de slag. Fire Emblem: Three Houses is de meest recente game uit de reeks en is ongelofelijk goed. Sterker nog: onze Game-redacteur Jelle noemde de game zelfs een van de beste games van 2019. Het spel biedt enorm veel content, boeiende personages en een uitstekend vechtsysteem. Die laatste kan een beetje imposant overkomen wanneer je nieuw bent in het Tactic genre, maar de game is ook zeker geschikt als instapper.

Fire Emblem: Three Houses tik je voor €54,99 op de kop!

#9 Divinity: Original Sin II

Divinity Original Sin 2
Divinity (Afbeelding: Larian Studios)

Mensen die fan zijn van RPG’s, maar niet van het stijltje waarin Breath of the Wild gemaakt is, kunnen zonder twijfel genieten van Divinity. Al is het maar vanwege het feit dat je keuzes invloed zullen hebben gedurende de hele game. De wereld is levendig, het zit helemaal goed met de gameplay en kent een diepgaand verhaal. Qua naam is Divinity: Original Sin II zeker geen bekende, maar de mensen die hem spelen zijn verkocht. RPG fans moeten dit spel zonder enige twijfel een kans geven.

Divinity: Original Sin II is voor €49,99 te koop!

#10 Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age

Dragon Quest XI S
Dragon Quest XI S (Afbeelding: Square Enix)

De Nintendo Switch heeft een hoop te bieden. Maar voor Turn Based RPG liefhebbers biedt Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age de ultieme ervaring. De JRPG’s zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden in het westen en Dragon Quest XI S is wat dat betreft het neusje van de zalm. Visueel gezien is de game een pareltje voor de Nintendo Switch, maar ook qua verhaal zit het meer dan goed. Het is een groots en mooi avontuur die je ten alle tijden rustig erbij kunt pakken.

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age kost €55,99!

Meer Nintendo Switch?

Warm gekregen van deze lijst en opzoek naar nog meer games voor de Nintendo Switch. Of misschien zoek je wel naar een plek waar je het apparaat kan kopen of toffe accessoires!

Bezoek daarvoor onze toegewijde overzichtspagina!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch gekocht? Dit zijn de 10 beste games om te spelen in 2020!
Sluiten