De Nintendo Switch inmiddels 32 miljoen keer verkocht

De Nintendo Switch kwam in maart 2017 uit en moest er voor zorgen dat Nintendo weer succesvol zou gaan worden. Met de Wii U hadden ze namelijk niet het succes waar ze op hadden gehoopt en deed die spelcomputer het echt een stuk minder in vergelijking met de Wii. Gelukkig heeft de Nintendo Switch het van het begin af aan behoorlijk goed gedaan en kan Nintendo nu melden dat er wereldwijd 32 miljoen exemplaren van zijn verkocht.

De Nintendo Switch is een succes

De teller stond op 31 december 2018 op 32,27 miljoen verkochte exemplaren. Over het afgelopen jaar werden er iets van 17 miljoen exemplaren van verkocht, waarmee de spelcomputer net iets minder goed verkocht dan de PlayStation 4. Daarbij moet dan wel bijgezegd worden dat de Nintendo Switch geen kortingen heeft gehad waarmee hij werd verkocht. Als je kijkt naar de totale omzet (het aantal verkochte exemplaren vermenigvuldigd met de aanschafprijs, dan is de Nintendo Switch verantwoordelijk voor de hoogste omzet.

Nintendo Switch Indie

Daarnaast laat Nintendo weten dat de spelcomputer tijdens de Thanksgiving weekend een verkooprecord wist te noteren. Nooit eerder was er een Nintendo-spelcomputer die zo goed verkocht als de Nintendo Switch. Hij verkocht in die periode dus beter dan succesvolle voorgangers als de Wii en de Super Nintendo.

De Nintendo Switch heeft inmiddels de Wii U qua verkochte exemplaren in totaal al ver achter zich gelaten. Die spelcomputer kwam wereldwijd niet verder dan 13,56 miljoen verkochte exemplaren. De volgende stap is de Wii, maar die lijkt eigenlijk onhaalbaar. Van die spelcomputer zijn er wereldwijd 101,63 miljoen exemplaren van verkocht. De enige die dat zou kunnen halen is de PlayStation 4, die inmiddels over de 90 miljoen is gegaan.

Nintendo zou een flink aantal exemplaren kunnen gaan verkopen wanneer de geruchten van een kleinere en goedkopere Nintendo Switch waarheid zouden worden.

Wil je meer lezen over gaming? Neem dan hier zeker een kijkje.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch inmiddels 32 miljoen keer verkocht
Sluiten