Nintendo Switch uitverkocht? Deze 5 alternatieven zijn de moeite waard!

Als er iets sinds de laatste populair is, is het de Nintendo Switch wel. De mobiele spelcomputer is met spellen als Animal Crossing en Super Mario Party niet alleen vermakelijk, maar ook verslavend.

Daardoor is helaas lastig om aan de Japanse spelcomputer te komen. Mocht je toch succes hebben, dan betaal je vaak meer dan de gebruikelijke adviesprijs. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar 5 betaalbare alternatieven om toch games van Nintendo te kunnen spelen.

De Nintendo Switch Lite in actie
De Nintendo Switch Lite als echte draagbare spelcomputer. (Afbeelding: WANT)

Nintendo Switch Lite

Inderdaad, er bestaat gewoon een goedkopere en lichtere variant van de Switch, die tenslotte nog verkrijgbaar is ook. Voor iets meer dan 200 euro kan je exact dezelfde games van de originele Switch op deze Switch Lite spelen. Het grote nadeel aan de Switch Lite is dat je hem niet kan aansluiten op je televisie. Daarnaast is het scherm van 5.5-inch iets kleiner de 6.2-inch van zijn grotere broer. Deze spelcomputer is daarom minder geschikt om thuis met je familie multiplayer spellen te spelen. Toch is de Switch Lite zeker het overwegen waard als je niet kan wachten op de bevoorrading en je niet teveel geld kwijt wil zijn.

Haal de Nintendo Switch naar je computer

Met de gratis open-source Yuzu Emulator speel je veel nieuwe Nintendo spellen gewoon vanaf je Windows computer! Helaas zit er wel een addertje onder het gras, aangezien zeker niet alle spelen even vlot werken. Gelukkig houdt Yuzu nauwgezet bij welke spellen wel en niet soepel draaien. Ben je daar naar benieuwd? Klik dan hier.

DrasTic DS Emulator
Zo ziet de DraStic DS Emulator eruit op je telefoon. (Afbeelding: DrasTic)

DraStic DS Emulator

Deze emulator is gewoon in de Google PlayStore van Android te downloaden en kost maar 5 euro. Daarvoor kan je alle DS spellen door middel van zogeheten ROMs gratis binnenhalen. In tegenstelling tot de Yuzu Emulator, werken spellen op deze DS Emulator wel allemaal naar behoren. Op deze manier kan je dus zonder veel geld kwijt te zijn allerlei nostalgische spellen spelen en neem je ze zo in je broekzak mee. Op deze manier is de emulator leuk als tussendoortje voordat de felbegeerde Nintendo Switch weer op voorraad is.

New Nintendo 2 DS XL

Net zoals de iPod van Apple worden DS toestellen nog veel langer uitgebracht dan je misschien dacht. De New Nintendo 2 DS XL is daarvan, zoals de naam het al zegt, het meest recente voorbeeld. Ook voor deze spelcomputer zijn bekende uitgaven te vinden van spellen als Animal Crossing en Legend of Zelda. De console uit 2017 haal je voor ongeveer 150 piek in huis.

Nintendo Wii
Één van de echte klassiekers (Afbeelding: Nintendo)

Je oude Wii (U) of GameCube van zolder halen

Misschien heb je nog een oude console van Nintendo ergens liggen. Ik zou zeggen: pakken die handel! Ondanks de misschien tegenvallende grafische prestaties, zal je er ongetwijfeld mooie herinneringen aan ophalen.

Ben je benieuwd wat het Japanse bedrijf doet om de tekorten van de Nintendo Switch op te lossen? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch uitverkocht? Deze 5 alternatieven zijn de moeite waard!
Sluiten