Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 apr 2018

Nintendo zoekt naar startups voor Nintendo Switch

Ruim een jaar geleden kwam de Nintendo Switch op de markt. In dat eerste jaar heeft Nintendo het voor elkaar gekregen dat de Nintendo Switch nu al een groter succes is dan de Wii U was. En als het aan Nintendo ligt, blijft het daar niet bij. Eind deze maand krijgen we bijvoorbeeld Nintendo Labo, waarbij je met karton creaties kunt maken en daarmee kunt spelen. En later dit jaar verschijnen nog toffe games zoals Mario Tennis, Donkey Kong Tropical Freeze en natuurlijk een nieuwe Smash Bros. Daarnaast is Nintendo nu de samenwerking aangegaan met investeringsmaatschappij Scrum Ventures. Die laatste gaat nu voor Nintendo op zoek naar startups die zich bezig houden met het maken van Nintendo-accessoires, om zo op dat gebied ook nieuwe ervaringen te creëren.

Meer Nintendo Switch-accessoires

Daarmee doorbreekt Nintendo toch wel een beetje de ban. In het verleden wilde het bedrijf alles zelf in zijn eigen handen houden en zo min mogelijk laten maken door externe partijen. Op die manier zijn er bijna geen partijen geweest die in het verleden (goede) controllers maakten voor het bedrijf, laat staan andere soorten accessoires.

Nintendo Switch

Toch komt dit nieuwe plan niet helemaal uit de lucht vallen. Zo is het bedrijf al eerder samenwerkingen aangegaan met DeNA voor apps als Super Mario Run en Fire Emblem Heroes. En heeft Niantic natuurlijk het uitstekende Pokémon Go gemaakt.

De grote vraag is nu natuurlijk aan wat voor soort accessoires we moeten gaan denken. Een voor de hand liggende optie is een accessoire in de vorm van een batterij, aangezien dat nog altijd het enige echte minpunt van de console is.

Het zou fijn zijn als je gewoon op een lange vlucht naar de Verenigde Staten of Azië een game zeven uur achter elkaar kunt spelen.

We gaan zien wat er gaat komen. Tot die tijd zijn er heel wat games die dik de moeite waard zijn.

Reageer op artikel:
Nintendo zoekt naar startups voor Nintendo Switch
Sluiten