Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 25 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Android Q komt (onofficieel) naar jouw Nintendo Switch

Nintendo consoles en homebrew horen bij elkaar. Het is vaak slechts een kwestie van tijd voordat handige gebruikers de hardware van de Japanse gamefabrikant hebben gehackt. De grote uitdaging bij de Nintendo Switch? Er Android op draaien.

Android Q op je Nintendo Switch

Al met al is de Nintendo Switch praktisch een tablet, gebaseerd op ARM. Een architectuur die je ook terugvindt in smartphones en tablets. Oftewel, het type gadgets waar normaliter Android op draait, Google’s mobiele besturingssysteem.

Nu, twee jaar na de lancering van de Switch, is het ontwikkelaars gelukt. Althans, er is een mooi beginnetje gemaakt. Billy Laws en Max Keller hebben een vroege versie van Android Q werkend gekregen op de console van Nintendo.

WiFI, Bluetooth en zelfs de JoyCons werken gewoon. In theorie kun je er dus al op gamen, waarmee het een beest van een emulator-machine zou kunnen zijn.

Nintendo Switch Android

Beperkingen

Verwacht er echter nog niet binnenkort Fortnite op te spelen. De ondersteuning van de GPU is nog steeds niet helemaal compleet, dus grafisch intense spellen zijn voorlopig nog een no go. Ook is het onduidelijk of de SD-card slot of misschien zelfs het dock ondersteund kunnen worden.

Android op je Switch, en via het dock op je televisie? Dat klinkt als de droom voor elke mobiele gamer. Of je het moet willen, is een andere vraag. Voorlopig blijft het allemaal volledig experimenteel.

Het wordt een kwestie van afwachten hoe snel de enthousiaste modding-community nu voortgang boekt. De ontwikkelaars hebben in ieder geval als collectief een belangrijke horde overwonnen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Android Q komt (onofficieel) naar jouw Nintendo Switch
Sluiten