Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 apr 2019

Nintendo bereikt grote mijlpaal met populaire Switch

De Nintendo Switch is inmiddels twee jaar oud en blijft lekker verkopen. Nintendo heeft bekendgemaakt dat er nu bijna 35 miljoen exemplaren wereldwijd van de Nintendo Switch zijn verkocht. Om precies te zijn gaat het om 34,74 miljoen exemplaren die zijn verkocht. En dat is voor Nintendo toch een reden voor een klein feestje.

Nintendo Switch blijft goed verkopen

Toch was het aantal verkochte exemplaren over het afgelopen jaar iets minder dan dat men van te voren had verwacht. Voor het financiële jaar 2019, dat liep van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019, werden in eerste instantie 20 miljoen verkochte exemplaren van de Nintendo Switch verwacht. Dat is uiteindelijk bijgesteld naar 17 miljoen in januari van dit jaar. Uiteindelijk zijn het er 16,95 miljoen geworden. Dat is alsnog een stijging van 12,7 procent ten op zichte van het jaar daarvoor, dat net liep na de lancering van de Nintendo Switch.

Nintendo Switch

Voor het aankomende jaar denkt Nintendo dat het zo’n 18 miljoen kan verkopen. De spelcomputer verkoopt het best in de Verenigde Staten, waar er 14,01 miljoen exemplaren zijn verkocht. Europe en de rest van de wereld is goed voor 12,5 miljoen en tot slot zijn er 8,23 miljoen exemplaren verkocht in Japan. Daarnaast heeft Nintendo ook nog de Nintendo 3DS, maar die is zo goed als dood. Het afgelopen jaar zijn er 2,55 miljoen exemplaren van de handheld verkocht, wat een daling is van maar liefst 60,2 procent. En dat is ook logisch, want veel games komen er niet meer voor uit. Toch is de handheld een succes geweest met meer dan 75 miljoen exemplaren die in totaal zijn verkocht.

Tot slot heeft Nintendo ook nog zijn twee klassieke mini spelcomputers op de markt. Het afgelopen jaar waren de NES Classic Edition en de Super NES Classic Edition samen goed voor 5,95 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

NES Classic Mini

Ook heeft het bedrijf nog wat cijfers van de verkochte games vrijgegeven. Daarbij is Mario Kart 8 Deluxe de meest populaire game. Die titel is maar liefst 16,69 miljoen keer verkocht. Vlak daar achter staat Super Mario Odyssey met 14,44 miljoen verkochte exemplaren. Super Smash Bros. Ultimate voltooit de top 3 met 13,81 miljoen exemplaren, maar die game kwam pas eind 2018 uit.

Mario Kart Tour 2

Tot slot zijn The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Pokemon Let’s Go Pikachu en Eevee goed voor meer dan tien miljoen verkochte exemplaren met respectievelijk 12,77 miljoen en 10,63 miljoen verkochte exemplaren.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nintendo bereikt grote mijlpaal met populaire Switch
Sluiten