Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 okt 2017

Vijf onmisbare Nintendo Switch games die dit najaar uitkomen

De Nintendo Switch kwam in maart van dit jaar uit. De console had een ietwat stroeve start. Natuurlijk, met Zelda: Breath of the Wild had je gelijk een topgame, maar door het beperkte aanbod van de console en het ontbreken van een breed aanbod was het allemaal wat summier. Dit najaar is daar een einde aangekomen. Uitgevers hebben een duidelijk signaal gegeven wat betreft het vertrouwen in de console.

Meerdere games krijgen naast de Xbox One en de PlayStation 4 ook een Switch-versie. En met toffe indiegames als Stardew Valley en Golf Story is er echt genoeg te beleven. Als we kijken naar dit najaar, dan zien we vijf games die zeker de moeite waard zijn. In dit artikel zetten we die graag op een rij. Daarbij lopen we de game af op basis van hun releasedata.

Fire Emblem Warriors

Releasedatum: 20 oktober
We beginnen met Fire Emblem Warriors, een game die al snel uitkomt. Fire Emblem Warriors wordt een mix tussen de actie van de Dynasty Warriors-achtige games en de diepgang van de Fire Emblem-serie. Het is niet voor het eerst dat een Warriors-game gemixt wordt met een Nintendo-titel. Eerder hadden we al Hyrule Warriors, waarin de Zelda-reeks als basis werd gebruikt en die was zeer goed te pruimen. Hopelijk volgt deze game dezelfde weg. Dan kunnen we ons opmaken voor tientallen uren aan keiharde actie.

Super Mario Odyssey

Releasedatum: 27 oktober
Als we dit artikel hadden geschreven op basis van hetgeen waar we het meest naar uit kijken, dan zou Super Mario Odyssey zonder twijfel op de eerste plek staan. Eindelijk krijgen we weer een groots Mario-avontuur. Daarin is Bowser de klassieke badguy, die van plan is om met Princess Peach te trouwen. Mario wordt in het avontuur bijgestaan door Cappy, zijn hoed, waarmee hij de controle over diverse vijanden kan nemen. Het levert interessante en nieuwe gameplaymogelijkheden op, terwijl het tegelijkertijd een klassiek Mario-avontuur wordt. Een game om zeker op je verlanglijstje te zetten.

Skyrim

Releasedatum: 17 november
Eerlijk is eerlijk, als je The Elder Scrolls V Skyrim nog niet eerder hebt gespeeld, dan is dat opmerkelijk. Sinds zijn release van een paar jaar geleden zijn miljoenen exemplaren verkocht en hebben gamers er honderden uren mee doorgebracht. En nu kun je dat (nogmaals) beleven op de Nintendo Switch. De Switch-versie komt met alle dlc en wat leuke extra’s als je gebruik maakt van je Amiibo’s. Zo kun je straks in een Link-pakje draken gaan afslachten terwijl je in de trein zit. What is not to like?

Nintendo Switch Games - De beste keuzes in mei 2018

Resident Evil Revelations Collection

Releasedatum: 28 november
Als je een fan bent van de Resident Evil-reeks, dan krijg je dit najaar de kans om Resident Evil Revelations 1 en 2 te ervaren. De eerste game kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo 3DS en de tweede verscheen een paar jaar geleden in losse episodes, maar voor de Switch zijn ze in één keer compleet en voorzien van een nieuw likje verf. Het zijn twee zeer aardige avonturen met klassieke Resident Evil-gameplay en degelijke verhalen. In dit lijstje de titel die het minst spannend is, maar alsnog een zeer mooie aanvulling op het portfolio.

Xenoblade Chronicles 2

Releasedatum: 1 december
Met Xenoblade Chronicles 2 wordt het jaar voor de Switch afgesloten. De game speelt zich af voor de avonturen van Xenoblade Chronicles en brengt je naar een mysterieuze wereld waar je grootse avonturen kunt beleven. Daarin maak je kennis met verschillende personages en zul je veel diverse gevechten voorgeschoteld krijgen. Tijdens dat avontuur kun je jouw team op verschillende punten verbeteren om zo in gevechten uiteindelijk beter voor de dag te komen.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan zeker ons handige dossier over de spelcomputer en zijn games.

Reageer op artikel:
Vijf onmisbare Nintendo Switch games die dit najaar uitkomen
Sluiten