Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 okt 2018

De Nintendo Switch is nu al een groter succes dan de GameCube

De Nintendo Switch is wat ons betreft één van de fijnste spelcomputers die je op dit moment kunt halen. Het is een mix tussen een console en een handheld en biedt inmiddels een hoop toffe games. En de aankomende twee maanden komen er alleen nog maar meer toffe games bij. Het is dan ook goed om te zien dat de spelcomputer goed verkoopt. Hoe meer exemplaren er van verkocht zijn, hoe groter de kans is dat er toffe games voor uitkomen. En nu heeft de Nintendo Switch een belangrijke mijlpaal behaald. De Switch is namelijk meer verkocht dan de GameCube.

De Nintendo Switch verkoopt lekker door

De teller van wereldwijde verkochte Nintendo Switch-exemplaren wereldwijd staat inmiddels op de 22,86 miljoen. Daarmee is de spelcomputer over de twintig miljoen heen en is de GameCube dus gepasseerd. De GameCube kwam in de zes jaar tijd dat hij op de markt was niet verder dan de 21,74 miljoen verkochte exemplaren. Eerder wist de Nintendo Switch zijn voorganger, de Wii U, al te passeren. Die laatstgenoemde was juist één van de slechts verkopende consoles ooit van Nintendo, dus het is goed om te zien dat men met de Nintendo Switch weer lekker scoort.

Pokemon: Let’s Go Pikachu! Nintendo Switch

Tegelijkertijd is er nog wel wat werk voor Nintendo. Men wil dit jaar 20 miljoen exemplaren verkopen. Om dat te bereiken, heeft men in deze maanden meer dan zeven miljoen exemplaren nodig die verkocht worden. Gelukkig komt het bedrijf binnenkort met zowel Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee als de nieuwe Smash Bros. Beide games staan garant voor een commercieel succes. Ook komen er speciale spelcomputers voor de games uit, die net wat anders ogen en dat ook weer voor wat extra verkochte exemplaren gaat zorgen.

Daarnaast is het goed om te zien dat steeds meer third-party ontwikkelaars de weg naar de Switch vinden. Zo krijgen we deze week bijvoorbeeld Diablo 3 en zijn er veel kleine ontwikkelaars die ook kun games uitbrengen. Een mooi overzicht van alles dat er op de Nintendo Switch speelt vind je hier.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch is nu al een groter succes dan de GameCube
Sluiten