Worden de Nintendo Switch en de iPhone 7s de innovaties van 2017?

Och och, wat was 2016 een innovatief jaar vol technische hoogstandjes. SpaceX wist een gelanceerde raket te landen, PlayStation VR zag het levenslicht en Apple zei de mini-jack vaarwel. Wij kijken met een half oog vooruit naar volgend jaar. Dit worden naar ons idee de merken en innovaties van 2017.

Nintendo Switch

Als we ergens naar uitkijken, dan is het wel naar de Nintendo Switch. Op het moment lijkt het alsof de Switch al onze gamedromen gaat vervullen. Je kunt het apparaat aansluiten op je televisie, maar ook loskoppelen en on the go spelen. Alsof je daar nog geen traantje om kunt laten, kan dat ook met zijn tweeën. Halle-freakin-luja. De Switch komt in maart uit.

innovaties van 2017

Snapchat Inc.

2016 was een goed jaar voor Snapchat. Er kwamen meer gebruikers bij en ook de Spectacles zijn een feit. Maar Snapchat wil meer dan een ordinair filter-medium zijn. Ze zijn nu een camera company met de naam Snap Inc.. De Spectacles vinden we een goede eerste stap, dus we zijn benieuwd welke mijlpalen 2017 gaat brengen.

De Galaxy S8, iPhone 7s & iPhone 8

Samsung Galaxy S8
Zoals het er nu naar uitziet komt Samsung in april 2017 met de Galaxy S8. Langzaam maar zeker wordt er steeds meer prijsgegeven over dit Android-toestel. Er wordt voorspeld dat de S8 komt met een S pen-accessoire, een Beastmode, een vingerafdrukscanner en futuristisch scherm. Wij zijn benieuwd!

innovaties van 2017

iPhone 7s & 8
Afgelopen jaar kwam de iPhone 7 uit. Als we de geruchten mogen geloven krijgen we in 2017 niet één, maar twee iPhones en wel de iPhone 7s en de iPhone 8. Over beide apparaten wordt voldoende gespeculeerd, dus wij zijn benieuwd of de beloftes worden waargemaakt.

innovaties van 2017

Google Home

De Google Home staat hoog op ons lijstje. Wij zien deze accessoire wel prijken in ons huis. In de Verenigde Staten is de Google Home vanaf november 2016 te koop. Wanneer in 2017 de Google Home naar Nederland komt blijft voor nu alleen nog even gissen.

Xbox: Project Scorpio

De 4K-televisie heeft zijn intrede gedaan en diensten als YouTube en Netflix bieden hun beeldmateriaal aan in 4K. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de game-industrie hierop ging inspelen. Wij vinden het fantastisch nieuws. Gamen in 4K zien we wel zitten! Het is nog even wachten, want de Xbox Scorpio komt pas in december 2017 uit.

Hololens

Nog iets waar we naar uitkijken: de Hololens van Microsoft. De AR-bril is de eerste in zijn soort en er worden ook steeds meer apps voor ontwikkelt. Wanneer-ie precies op de Nederlandse markt verkrijgbaar is, is nog onduidelijk. Feit is dat de Hololens sinds augustus in de Verenigde Staten en Canada te koop is, dus lang kan het niet meer duren.

innovaties van 2017

Facebook

Facebook heeft dit jaar veel last gehad van nepnieuws. Dat neemt echter niet weg dat Facebook bleef groeien en uitbreiden. Er werd geïnvesteerd in Snapchat-achtige functies en ook 360-graden-functies werden toegevoegd. Het is afwachten wat Facebook in 2017 voor ons in petto heeft. Eén ding is zeker: Facebook blijft met de tijd meegroeien.

innovaties van 2017

De innovaties van 2017

We geven het toe: veel van deze innovaties van 2017 zijn al eerder aangekondigd of zelfs uitgekomen. Dat neemt echter niet weg dat 2017 voor veel van deze producten een dealbreaker gaat worden. Als de Galaxy S8 bijvoorbeeld net als de voorganger ontploft of de iPhone 7s/8 niet revolutionair is, dan zullen veel consumenten teleurgesteld zijn. Eén ding is zeker: 2017 wordt hoe dan ook weer een fantastisch innovatief jaar.