Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jul 2019

De Nintendo Switch Lite is onthuld: Handheld Switch voor lagere prijs

De Nintendo Switch is misschien wel de fijnste spelcomputer die je op dit moment kunt halen. De spelcomputer heeft het grote voordeel dat je er altijd en overal mee kunt spelen. Thuis plaats je hem in de dock en speel je op de tv, terwijl je hem onderweg ook als handheld kunt gebruiken. Mocht je vooral geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid om de games in de handheld-modus te spelen, dan is de nieuw aangekondigde Nintendo Switch Lite perfect.

Maak kennis met de Nintendo Switch Lite

De Nintendo Switch Lite is een handheld device die alle Nintendo Switch-games kan spelen die de handheld-modus ondersteunt. Hij kan niet worden aangesloten op de televisie, geeft geen motion-control functionaliteiten en je kunt ook geen Joycons er afhalen om op die manier samen met een vriend of vriendin onderweg een game te spelen. Het is een handheld die puur is bedoeld om in je eentje te gaan spelen. Daar staat dan wel tegenover dat de handheld een stuk goedkoper is. In de Verenigde Staten gaat hij 199 dollar kosten, wat zo’n 100 dollar minder is dan het huidige model. In Europa is de kans groot dat hij met de belastingen hier straks iets van 229 euro gaat kosten.

De Nintendo Switch Lite komt in drie verschillende kleuren en maakt gebruik van een d-pad in plaats van de actieknoppen aan de linkerkant. Dit omdat je ze toch niet als Joycon er af kan halen. De Nintendo Switch Lite heeft verder een 5,5 inch touch display, wat net wat kleiner is dan de 6,2 inch van zijn voorganger. Verder heeft hij geen kickstand (die heeft hij ook niet nodig, omdat je hem puur als handheld gebruikt) en zou de batterij net iets langer meegaan. Hoeveel langer dat is, dat is niet bekend.

Nintendo Switch Lite

De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht. Wil je meer lezen over de handheld? Ga dan hier naar de website. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch Lite is onthuld: Handheld Switch voor lagere prijs
Sluiten