Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 31 okt 2019

Nintendo Switch (Lite) helpt verkoopcijfers hardware met 50% omhoog

Nintendo heeft in het derde kwartaal van 2019 zo’n 4,8 miljard Nintendo Switch consoles verkocht, zo maakt het bedrijf vandaag zelf bekend. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (tussen juli en september) is dat een stijging van iets meer dan 50%.

Tot 30 september 2019 zijn er in totaal al 41,67 miljoen Nintendo Switch consoles verkocht, wat simpelweg een grote prestatie is. Een prestatie die ook heel veel perspectief biedt voor het Japanse bedrijf, gezien de feestdagen er nog aan moeten komen. Hierdoor maakt de Nintendo Switch grote kans om vaker over de toonbank te vliegen dan de SNES (49,10 miljoen keer verkocht) en daarmee dus de op een na best verkochte console van het bedrijf te worden.

Nieuwe Nintendo Switch Lite helpt mee

De komst van de goedkopere Nintendo Switch Lite heeft wel degelijk meegeholpen in de stijging van de verkoopcijfers. De console is zo’n €100 goedkoper en kan niet aangesloten worden op een televisie. Een combinatie dat schijnbaar wel werkt, want ook deze console is 1.85 miljoen keer verkocht in het derde kwartaal. De vernieuwde Nintendo switch, met een betere accuduur, heeft met 2,85 miljoen verkochte units ook aanzienlijk meegeholpen aan de stijging.

Maar het heeft uiteraard ook alles te maken met de games die beschikbaar waren voor de console. Want je kunt natuurlijk nog zo’n fantastisch product op de markt brengen, maar zonder daadwerkelijke games ben je nergens. Ondanks het feit dat er niet echt hele grote blockbuster titels gelanceerd werden in het derde kwartaal van dit jaar, wisten de games wel erg goed te presteren. Iets dat vooral te zien is aan de verkoopcijfers van games als Fire Emblem: Three Houses (2,29 miljoen keer verkocht) en The Legend of Zelda: Link’s Awakening (3,13 miljoen keer verkocht).

Nintendo Switch Lite
Kan tegen een stootje (Bron: Nintendo)

Voor het vierde kwartaal komen daar nog eens titels als Ring Fit Adventure en Luigi’s Mansion 3 bij, die beide in oktober van dit jaar verschenen. Niet te vergeten dat Nintendo tijdens de feestdagen van 2019 ook Pokémon Sword and Shield op de markt gaat brengen, om de cijfers nog een beetje omhoog te krikken.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch (Lite) helpt verkoopcijfers hardware met 50% omhoog
Sluiten