Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 jan 2018

Super Mario Odyssey en andere Nintendo Switch games gaan door het dak

Eerder hadden we al het nieuws dat de Nintendo Switch een groot verkoopsucces was. Met bijna vijftien miljoen verkochte exemplaren zijn er wereldwijd meer Nintendo Switches verkocht dan dat de Wii U ooit voor elkaar heeft gekregen. En op die nieuwe console wordt flink gespeeld. Met name Super Mario Odyssey is erg populair.

Super Mario Odyssey is een groot succes

Super Mario Odyssey is wereldwijd namelijk iets meer dan negen miljoen keer verkocht. Dat betekent dat bijna twee op de drie Nintendo Switch-bezitters die game in huis heeft. En dat is echt heel erg veel. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de hoeveelheid PlayStation 4-consoles (75 miljoen) en Xbox One-consoles (35 miljoen) en dat afzet tegen de naar verwachting dertig miljoen verkochte exemplaren van Call of Duty WWII, de best verkopende game van 2017, dan is het verschil groot. Bovendien is Super Mario Odyssey met dit verkoopresultaat over Mario Kart 8 heen gegaan. Dat was met 8,4 miljoen exemplaren de best verkopende game op de Wii U ooit.

Super Mario Odyssey

Een goed jaar

Sowieso was het een goed jaar voor Nintendo. Hun andere games die zij op de Nintendo Switch uit heeft gebracht deden het ook allemaal goed. Ondanks dat het een port was, ging Mario Kart 8 Deluxe ruim 7,3 miljoen keer over de toonbank. The Legend of Zelda Breath of the Wild was goed voor 6,7 miljoen exemplaren. Dat lijkt wat weinig voor één van de beste games die Nintendo ooit heeft gemaakt, maar Zelda-games verkopen over het algemeen minder goed dan de andere franchises. Zo wist The Legend of Zelda Skyward Sword voor de Wii, waar wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren van zijn verkocht, naar verluid maar vier miljoen exemplaren te verkopen.

Zelda Breath of the Wild Champions Ballad DLC Screenshots

Naast deze games deed Splatoon 2 het ook goed met bijna vijf miljoen verkochte exemplaren. Het rijtje wordt aangevuld met andere Nintendo-games als 1-2 Switch (bijna twee miljoen exemplaren), Arms (goed voor bijna 1,5 miljoen) en Xenoblade Chronicles 2, die iets meer dan een miljoen exemplaren wist te verkopen. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Super Mario Odyssey en andere Nintendo Switch games gaan door het dak
Sluiten