Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 24 aug 2018

Vijf opvallende mods om je Nintendo Switch een make-over te geven

Inmiddels is de Nintendo Switch alweer in behoorlijk wat huishoudens ingeburgerd en begint het Wii en Wii U tijdperk weer naar de achtergrond te verdwijnen. Maar helemaal tevreden zijn we natuurlijk nooit met onze game consoles en daarom is het internet ook vol met ideeën voor mods. Met deze vijf Nintendo Switch mods geef je je (inmiddels) saaie Switch weer een boost. Bedenk je wel dat je tijdens het modificeren je console zou kunnen beschadigen en je garantie mogelijk kan komen te vervallen.

Retro Zelda dock

Wie houdt er niet van de Zelda spelletjes? Ze lijken al een eeuwigheid te bestaan en door de jaren heen hebben we kunnen meemaken hoe Link van een hoopje pixels werd getransformeerd tot een levensecht personage. Om de goede oude Zelda tijden weer terug te halen laat YouTuber Kevin Kenson je zien hoe je van een oud NES Zelda spelletje een retro Switch dock maakt.

Transparante Nintendo Switch

Om je Nintendo Switch echt te kunnen waarderen, moet je toch kunnen zien hoe briljant het is opgebouwd? Kevin Kenson lijkt geen genoeg te kunnen krijgen van Switch mods en helpt je ook hier weer mee. In één van zijn YouTube video’s laat hij je zien hoe je van je normale Switch een veel spannender transparant exemplaar maakt.

Nintendo 64 Switch dock

Ook de Nintendo 64 roept nostalgische gevoelens op en waarom zou je Switch niet ook niet retro vibe kunnen krijgen? Als je ergens nog een oude N64 hebt liggen, kun je samen met de Reddit gebruiker tettzan77 aan de slag om hem om te toveren tot een Switch dock, waar je vrienden zeker jaloers op zullen zijn.

Wat meer kleur graag

Hoewel de Switch van zichzelf al wel wat kleur heeft, zouden sommige gamers toch net wat meer vrolijkheid zien op de console. Als je genoeg hebt van de zwarte A, B, X, en Y knoppen, laat Youtuber JordiPower je zien hoe je deze vervangt door wat meer kleurrijke exemplaren. De kleurtjes zorgen er meteen ook voor dat je de knoppen sneller herkent en misschien zelfs nog beter wordt.

Dock voor onderweg

Als laatste wil je je Switch af en toe natuurlijk ook wel meenemen onderweg en waar sommige docks bedoeld zijn om er gewoon gelikt uit te zien, heb je dan misschien toch een wat praktischere nodig. Daar helpt WeSalvaro je bij en binnen no time heb je een handige reis dock gecreëerd, waarmee je je console veel makkelijker mee op pad kunt nemen.

Nintendo Switch mod wesalvaro

Nadat je mod project klaar is, kun je weer lekker verder met je games. Binnenkort kun je zelfs aan de slag met een hele berg aan toffe indiegames.

iMore

Reageer op artikel:
Vijf opvallende mods om je Nintendo Switch een make-over te geven
Sluiten