Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 25 mrt 2019

‘Nintendo komt deze zomer met twee opvolgers Nintendo Switch’

De Nintendo Switch mag je na twee jaar aan indrukwekkende verkoopcijfers gerust een groot succes noemen, al helemaal in vergelijking met de WiiU.

Nieuwe Nintendo Switch

De Japanse gamefabrikant werkt volgens het doorgaans goed ingelichte The Wall Street Journal aan twee nieuwe varianten van de console. De hybride console/handheld krijgt nog deze zomer naar verluidt twee opvolgers.

Het gaat om een goedkopere variant en een duurder model waarmee Nintendo zijn pijlen richt op hardcore gamers. Het goedkopere model kan zo perfect getimed voor de feestdagen overal in de schappen liggen.

Maar goed, een lagere prijs vereist ook besparingen. Je kunt de goedkopere Switch volgens de WSJ vergelijken met de 3DS. De console zal geen trilfunctionaliteit meer bevatten, en de Joy-Con controllers kunnen niet meer losgekoppeld worden.

Dan wordt het dus echt een permanente handheld, waar je de normale Switch van dit moment in een dock onder je televisie kunt zetten. Koppel de controllers los en je hebt een volledige console.

Meer dan prestaties-boost

Helaas heeft The Wall Street Journal geen details rondom het duurdere model. Een van de bronnen benadrukt echter dat de speciale variant meer behelst dan enkel een prestaties-boost. Maar wat die verbeteringen precies inhouden, is voorlopig nog onduidelijk.

Alleen al qua prestaties is er een hoop te winnen. De Switch gebruikt de Tegra X1-processor van Nvidia, ondertussen vier jaar oud. Die fabrikant is ondertussen afgestapt van mobiele chips, maar wellicht heeft Nintendo daar verandering ingebracht.

Voorlopig blijft het een kwestie van geduld hebben, waarschijnlijk tot de E3 in juni. Dat is ‘s werelds grootste gamebeurs. Daar krijgen we waarschijnlijk ook meer te horen over Google Stadia. Ja, dat lees je goed: de beroemde zoekgigant wordt waarschijnlijk zeer binnenkort de grootste concurrent van Nintendo. Hier lees je waarom.

WSJ

Reageer op artikel:
‘Nintendo komt deze zomer met twee opvolgers Nintendo Switch’
Sluiten