Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 24 sep 2021

Nintendo Switch krijgt Nintendo 64-games, maar dat gaat je wel wat kosten

Tijdens de meest recente Nintendo Direct werd door Nintendo bekendgemaakt dat het binnenkort mogelijk gaat zijn om Nintendo 64-games op de Nintendo Switch te gaan spelen. Ook zullen Megadrive-games op het platform komen.

Daarmee is een eerder gerucht nu bevestigd. Er zit alleen een klein addertje onder het gras, dat te maken heeft met een nieuw Nintendo Switch Online-abonnement.

Nintendo 64-games naar de Nintendo Switch

Momenteel heb je bij een bestaand abonnement voor Nintendo Switch Online toegang tot een bibliotheek aan games voor de Super Nintendo en NES. Die kun je spelen wanneer je zo’n abonnement hebt. Dat abonnement is nodig om games ook online te spelen, dus wat dat betreft doet het een beetje denken aan wat Sony doet met PlayStation Plus. Maar om toegang te krijgen tot de Nintendo 64 en Megadrive-games, is het zaak om een nieuw en duurder abonnement af te sluiten. Hoe dat precies gaat werken, dat gaat Nintendo op een later moment naar buiten brengen. De nieuwe games moeten eind oktober op de service worden uitgebracht.

Nintendo 64 Nintendo Switch-games
De games voor de Nintendo 64 (Afbeelding: Nintendo)

Het gaat in eerste instantie om negen games van de Nintendo 64 die via Nintendo Switch Online naar buiten wordt gebracht. Daarbij zijn The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario 64 en Mario Kart 64 de meest interessante games. Later wordt ook nog een game als Banjo-Kazooie uitgebracht op het platform. Wanneer het mogelijk is, kun je een game met vier man spelen. Bij de Megadrive-games kun je losgaan met 14 games. Denk daarbij aan titels als Sonic the Hedgehog 2, Ecco the Dolphin en Streets of Rage 2.

De Megadrive-games (Afbeelding: Nintendo)

Ook komen er controllers

Tot slot komen er ook nog speciale controllers uit voor deze Nintendo Switch Online-games. Het gaat om controllers gebaseerd op de oude Nintendo 64 en de Megadrive. Op die manier kun je dus echt retro gaan. Deze gaan 49,99 euro kosten.

Spelen we straks deze klassieke games op de Nintendo Switch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch krijgt Nintendo 64-games, maar dat gaat je wel wat kosten
Sluiten