Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jan 2018

Nintendo onthult Nintendo Labo: kartonnen knutselpakket voor Nintendo Switch

Afgelopen nacht heeft Nintendo Nintendo Labo onthuld. Nintendo Labo is een nieuwe manier om te gamen op de Nintendo Switch te beleven en moet dit voorjaar uitkomen. Het lijkt zich voornamelijk te richten op kinderen, hoewel we ons kunnen voorstellen dat volwassenen dit stiekem ook wel leuk vinden. Dit is wat we nu van Nintendo Labo weten.

Nintendo Labo

Nintendo Labo is een serie aan spelbelevingen. Je gaat naar de winkel en koopt in de basis een bouwplaat van karton. Dit is het Nintendo Labo-pakket. Die knutsel je in elkaar en vervolgens plaats je de Nintendo Switch en de Joy-Cons op de specifieke plekken van het pakket en kun je games op een bepaalde manier spelen. Dit volledige in elkaar geknutselde pakket noemt Nintendo overigens Toy-Cons. In de onderstaande video krijg je een redelijk idee hoe dit in elkaar zit.

Nintendo Labo Nintendo Switch
Nintendo Labo

De eerste Nintendo Labo-pakketten komen op 27 april uit. Het gaat daarbij om het Mix-pakket en het robot-pakket. Beide pakketten worden geleverd met de verschillende bouwplaten en de specifieke software die daar bij hoort. Nintendo geeft over het algemeen in Nederland nooit adviesprijzen, maar aangezien het pakket in de Verenigde Staten 69,99 dollar gaan kosten, verwachten we hier een prijs tussen de 59,99 en 79,99 euro. Nintendo omschrijft de twee pakketten als volgt:

Nintendo Labo Mixpakket

Met het mixpakket kun je veel verschillende Toy-Con bouwen: Een Toy-Con-modelauto, een Toy-Con-hengel, een Toy-Con-huis, een Toy-Con-motor en een Toy-Con-piano.

Toy-Con-modelauto

Plaats de linker- en de rechter-Joy-Con in je zelfgebouwde modelauto en bestuur het via de touchscreenbesturing op de Nintendo Switch. Dankzij de trillingen van de HD-trilfunctie in de Joy-Con-controllers zal de auto bewegen in de richting die jij kiest. Dit pakket bevat materialen om twee modelauto’s te bouwen.

Toy-Con-hengel

Bouw een hengel met een dynamisch draaiende spoel en lijn die bevestigd zijn aan een houder voor de Nintendo Switch. Vang een van de vele exotische vissen die over het scherm van je Nintendo Switch zwemmen door je hengel uit te werpen en je lijn met haak te laten zakken. Zodra de Joy-Con die in de spoel verwerkt zit begint te trillen, zul je om de vis te vangen de lijn snel binnen moeten halen en de hengel omhoog moeten trekken.

Toy-Con-huis

Als je verschillende blokjes in de openingen aan de zijkant en onderkant van het huis stopt, wordt het mogelijk om met een schattig wezentje op het scherm van je Nintendo Switch te communiceren, het te voeren of er games mee te spelen. Elk blokje heeft een unieke vorm en wordt herkend door de infraroodbewegingssensor op de rechter-Joy-Con die bovenin het huis verwerkt is.
Toy-Con-motor: plaats beide Joy-Con-controllers in een zelfgebouwd stuur om een motor op het scherm van je Nintendo Switch te besturen. Druk op de startknop om de motor te starten en draai aan het rechterhandvat om gas te geven. Sturen doe je door in de juiste richting te leunen of het stuur naar links en rechts te bewegen.

Toy-Con-piano

Na het bouwen van een prachtig ontworpen piano met dertien toetsen, en het plaatsen van een Nintendo Switch-systeem en Joy-Con-controllers, wordt het mogelijk om je eigen muziek te maken door de toetsen in te drukken. Je kunt zelfs knoppen bouwen en toevoegen om nieuwe geluidseffecten en tonen te maken.

Nintendo Labo Nintendo Switch

Robotpakket

Toy-Con-robot

Bouw een draagbaar robotpak en plaats de linker- en rechter-Joy-Con-controller in de voorziene gleuf van de rugzak en het vizier. Bestuur de robot die op de tv te zien is, door de Nintendo Switch in de houder te plaatsen. Beleef enorm veel speelplezier op verschillende manieren, waaronder de Robot-stand waarmee je gebouwen en vliegende schotels in-game kunt vernietigen.

Na deze aankondigingen is het internet (je hebt er vast wel eens van gehoord) ook los gegaan. Met name op Twitter hebben we een paar hele goede Tweets voorbij zien komen, die we jullie niet willen onthouden.

Het is namelijk nogal lastig om Voice Chat op de Nintendo Switch voor elkaar te krijgen…

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze uitgebreide Switch-dossier.

Reageer op artikel:
Nintendo onthult Nintendo Labo: kartonnen knutselpakket voor Nintendo Switch
Sluiten