Nintendo Switch Online kent 10 miljoen geabonneerden

De Nintendo Switch is inmiddels iets meer dan twee jaar op de markt. Sinds die tijd is er veel verschenen qua games. Sinds eind vorig jaar is het voor het gebruik maken van online games nodig dat je gebruik maakt van een Nintendo Switch Online abonnement. Dat terwijl het daarvoor gratis was. Toch zijn er heel wat gamers overstag gegaan. De teller staat inmiddels al op de tien miljoen.

Nintendo Switch Online is een succes

Die tien miljoen voor Nintendo Switch Online is gehaald sinds september, toen de service betaald werd. Aan de service zelf is toen niks veranderd, maar je krijgt wel bepaalde voordelen. Zo krijg je toegang tot een online bibliotheek met verschillende NES-games, die je op elk gewenst moment kunt spelen. Er zitten daar een aantal absolute klassiekers tussen die echt leuk zijn om te proberen. Daarnaast krijg je ook toegang tot het toch wel geniale Tetris 99. Een Battle Royale-achtige game met Tetris, waarbij je moet proberen zo lang mogelijk te overleven en tegelijkertijd je tegenstanders uit te schakelen.

Nintendo Switch Online

Nintendo liet naast de cijfers van Nintendo Switch Online ook laten weten dat de Nintendo Switch het goed doet. Er zijn er inmiddels wereldwijd 34,74 miljoen exemplaren van verkocht. Dat betekent ook dat bijna 25 miljoen eigenaren van de Nintendo Switch nog geen gebruik maken van de online mogelijkheden van de console. Dat terwijl je dat toch echt nodig als je een game als Fortnite wilt gaan spelen. Het bedrijf is echter wel van plan om steeds meer gebruikers te overtuigen van de mogelijkheden van de online service van de spelcomputer. Zo ging het bedrijf onlangs een overeenkomst aan met Twitch, waarbij Twitch Prime-gebruikers een bepaald voordeel krijgen wanneer ze zich inschrijven voor de online service.

Wil je meer lezen over alles dat met de Nintendo Switch te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Online kent 10 miljoen geabonneerden
Sluiten