Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 sep 2018

Nintendo Switch Online begint op 19 september: dit krijg je allemaal gratis

Als je momenteel games als Fortnite, Mario Kart 8 Deluxe en Mario Tennis Aces online wil spelen op je Nintendo Switch, dan kan dat gewoon. Maar vanaf 19 september begint de Nintendo Switch Online-service en moet je gaan betalen om online te gaan. Nu is dat iets dat Nintendo al een tijd geleden heeft aangekondigd en eigenlijk zou het in maart moeten gaan beginnen. Maar nu is duidelijk geworden dat de service op 19 september begint en je dan moet gaan betalen om online te spelen.

Nintendo Switch Online vanaf 19 september

De service biedt in eerste instantie de mogelijkheid om online te gamen. Of dat dan beter gaat in vergelijking met de periode dat het gratis was, dat lijkt me niet. Gelukkig krijg je als abonnee ook een paar extra’s, waardoor het niet alleen maar ellende is.

Eén van de tofste functies is dat je met een actief abonnement toegang krijgt tot een bibliotheek met verschillende NES-games. Deze games kun je alleen spelen, maar ook met vrienden. En voor het eerst is dat ook online mogelijk. Op die manier kun je een maat uitdagen om Dr. Mario te gaan spelen en te zien wie het beste is. Vanaf 19 september zijn er twintig games, waaronder Super Mario Bros. 3, The Legend of Zelda, Pro Wrestling en Ice Hockey. Later wordt de collectie verder uitgebreid, waardoor er steeds iets meer te ontdekken is.

Nintendo Switch Online

Verder krijg je met Nintendo Switch Online de mogelijkheid om je savefiles in de cloud op te slaan. Dit wordt automatisch gedaan en zorgt er voor dat je nooit je voortgang verliest. Het werkt alleen niet met elke game, dus je moet van te voren wel even checken of jouw favoriete titel de optie ondersteunt.

Nintendo Switch Online

Tot slot kun je via een Smartphone app voicechatten met je vrienden. Het is nog altijd wat omslachtig, maar het zou de communicatie moeten verbeteren.

Buiten de service om krijgen Nintendo Switch Online leden ook bepaalde aanbiedingen. Zo kun je als lid Nintendo Entertainment System-controllers bestellen, die je als Joycons aan je Switch kunt opladen en ideaal zijn om de klassieke games samen te spelen. Deze zijn vanaf 19 september te bestellen en kosten 59,99 euro.

Nintendo Switch Online

Wil je meer weten over de Nintendo Switch? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Online begint op 19 september: dit krijg je allemaal gratis
Sluiten