Nintendo Switch Online: alle features die de dienst de moeite waard maken

De afgelopen generaties liep Nintendo aardig achter wat betreft de online multiplayer en functionaliteit van zijn consoles. Nintendo Switch heeft inmiddels officieel de overstap naar online gemaakt waar sommige gamers blij mee zijn en waardoor sommige gamers de service juist minder aantrekkelijk vinden. Of de service het abonnementsgeld waard is dat ligt volledig aan of je alles uit de beschikbare functies haalt.

Een jaarabonnement op Nintendo Switch Online kost 20 euro, wat neerkomt op minder dan twee euro per maand. Voor dat geld krijg je toegang tot de bijbehorende app voor Android en iOS en een groot aantal functies. Dit zijn de belangrijksten.

Lekkere feature: de mogelijkheid voor voice chat

Vanuit de Nintendo Switch Online mobiele hebben verschillende games de mogelijkheid voor voice chats. Dit kan onder andere in Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party, ARMS, Mortal Kombat 11 en Splatoon 2. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Voice chat in de volledige NES Nintendo Switch Online bibliotheek (zie hieronder).

Nintendo Switch Online
Nintendo Switch Online (Afbeelding: Nintendo)

Gratis NES-games

Voor het abonnementsgeld van minder dan twee euro per maand kun je gratis NES-games spelen op Nintendo Switch Online. Of ja, gratis, de games zitten natuurlijk eigenlijk gewoon bij die 1,66 euro per maand in. Maar dat maakt het niet minder leuk.

Wie niet een oude NES op zolder heeft liggen kan via deze feature alsnog de gouden oude games spelen. De online serivice geeft toegang tot meer dan veertig NES-games. Denk bijvoorbeeld aan Pro Wrestling Punch-Out!! Featuring MR. Dream, Donkey Kong, Yoshi en meer. Dit zijn niet zomaar een paar luie ports, maar toffe klassiekers die in sommige gevallen ook upgrades hebben gekregen in de vorm van online multiplayer en voice chat.

Nintendo Switch Online app
Nintendo Switch Online NES (Afbeelding: Nintendo)

Sla al je Nintendo Switch games op in de cloud

Als je al een tijdje gamet op de Nintendo Switch dan is de kans groot dat je inmiddels een aardige collectie games hebt opgebouwd. Die games krijgen een automatische back-up met de online serivice, mits ze die feature hebben. Al heeft het overgrote deel van de games de automatische back-up feature wel. Hierdoor kun je altijd beginnen met gamen waar je geëindigd bent,`zelfs als je om welke reden dan ook je eigen Switch niet (meer) hebt.

Speel Tetris 99 exclusief op Nintendo Switch Online

Een laatste toffe feature van deze gameconsole is dat abonnees toegang krijgen tot Tetris 99. Tetris 99 is zwaar verslavend maar eigenlijk kun je dat van vrijwel iedere game zeggen. De game is een geüpgrade versie van de klassieker die we allemaal wel kennen en de ultieme uitdaging voor de Tetris-fans onder ons.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Online: alle features die de dienst de moeite waard maken
Sluiten