Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 8 mei 2018

Nintendo Switch Online abonnement onthuld: prijzen, voordelen en meer!

In september komt Nintendo met zijn eigen online service voor de Nintendo Switch in de vorm van Nintendo Switch Online. De service is al met de lancering van de Nintendo Switch aangekondigd, maar is telkens uitgesteld.

Vanaf september moet je een maandelijks, drie maandelijks of jaarlijks bedrag betalen om je Nintendo Switch-games online te spelen via Nintendo Switch Online. Games waar je daarbij aan moet denken zijn Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en de onlangs aangekondigde nieuwe Smash Bros-game. Gelukkig krijg je ook iets terug voor de service in de vorm van 20 NES-games.

20 NES-games bij Nintendo Switch Online

Als gebruiker van Nintendo Switch Online krijg je toegang tot ‘NES – Nintendo Switch Online’, een collectie die begint met twintig games. De eerste tien zijn nu bekend.

Het gaat om games als Balloon Fight, Dr. Mario, Super Mario Bros. 3, Donkey Kong, Ice Climber, The Legend of Zelda, Mario Bros., Soccer, Super Mario Bros. en Tennis. De overige tien worden op een ander moment nog onthuld.

Daarnaast is het leuk om te weten dat je de games online kunt spelen tegen of met anderen. In sommige games kan dat direct, in anderen moet je op je beurt wachten. Wanneer je niet speelt, kun je dan zien hoe de ander online presteert. Via de Nintendo Switch Online smartphone app kun je ook voice chatten. Ook is het mogelijk om de game offline te spelen.

Naast deze mogelijkheid, biedt Nintendo Switch Online je de optie om je savefiles in de cloud op te slaan, waardoor je die makkelijk kunt downloaden wanneer je een game weer opnieuw installeert op je Nintendo Switch.

Nintendo Switch Online

Nintendo Switch Online verschijnt ergens in september. Op dit moment zijn er alleen nog de Amerikaanse prijzen bekend. Wie één maand wilt spelen, betaalt 3,99 dollar. Voor drie maanden ben je 7,99 dollar kwijt en voor een jaar betaal je 19,99 dollar. Wil je meer weten over de Nintendo Switch? Bezoek dan ons uitgebreide dossier hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Online abonnement onthuld: prijzen, voordelen en meer!
Sluiten