Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 feb 2018

Nintendo Switch Online gaat je vanaf september geld kosten

De Nintendo Switch heeft als console een aantal pluspunten. Eén van die pluspunten is dat je gratis online kunt gamen. Dit werkt in vergelijking met de concurrenten van PlayStation en Xbox echter minder prettig. Je moet bijvoorbeeld door drie brandende hoepels springen om voice chat te activeren. Check dit artikel maar als je ons niet gelooft. Daarnaast zijn er nog weinig games die de online mogelijkheid ondersteunen en moet je er binnenkort voor gaan betalen. In september wordt Nintendo Switch Online gelanceerd waarvoor je een bedrag moet betalen om online te gaan.

Nintendo Switch Online vanaf september 2018

Gelukkig betaal je niet veel voor Nintendo Switch Online. Waar je voor PlayStation Plus per jaar zo’n zestig euro lapt, daar ben je voor Nintendo Switch Online slechts twintig euro kwijt. Wil je per kwartaal betalen, dan kost dat je acht euro, terwijl je per maand vier euro betaalt. Als een tegemoetkoming geeft Nintendo je zolang je een actief gebruiker bent toegang tot een aantal klassieke NES-games, zoals Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario. Of dat er later meer gaan worden, dat is nog niet bekend.

Sowieso is het verhaal rondom Nintendo en zijn Nintendo Switch Online nogal vaag. De service zou eerst eind vorig jaar uitkomen, werd daarna verplaatst naar de lente en staat nu dus gepland voor september. Je hoort ons niet klagen dat we nog altijd gratis online kunnen gamen, maar het zou wel prettig zijn als we weten wat voor voordelen Nintendo Switch Online ons precies gaat brengen.

Gaan er straks veel games bij komen die daadwerkelijk de moeite waard zijn om online te gaan spelen? Hopelijk wordt er vlak voor de lancering van Nintendo Switch Online meer duidelijk, zodat je ook weet of het de moeite waard is om er per jaar voor te betalen. Tot slot werd er ook bekend gemaakt dat Nintendo Mario Kart Tour naar je smartphone komt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Online gaat je vanaf september geld kosten
Sluiten