Nintendo vraagt Switch-ontwikkelaars games klaar te maken voor 4K

De Nintendo Switch is een enorm fijne spelcomputer, waar tientallen toffe games op speelbaar zijn. Je kunt ze daarbij op de televisie spelen of onderweg. En wellicht dat je daarbij binnenkort ook gebruik kunt maken van 4K.

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuw model van de Nintendo Switch, die in staat zou zijn om games in een hogere resolutie af te spelen. En nu zou Nintendo aan ontwikkelaars hebben gevraagd daar echt rekening mee te houden.

Een krachtigere Nintendo Switch in de maak

Deze keer komt het verhaal bij Bloomberg vandaan. In dat verhaal komt naar voren dat de productie van de Nintendo Switch flink wordt opgeschroefd. Er zouden twintig procent meer units moeten worden geproduceerd om straks aan de vraag te kunnen voldoen. Interessanter is echter dat er ook gesproken wordt over een krachtiger model dat in staat zou zijn om games in een 4K-resolutie af te spelen. Dit lieten verschillende ontwikkelaars anoniem weten tegenover de schrijver, aangezien Nintendo nog helemaal niks daarover bekend zou willen maken.

Nintendo Switch Pro
Nintendo Switch met twee Joycons (Afbeelding: Christine Sandu)

Nintendo zou aan de ontwikkelaars hebben gevraagd om bij het maken van hun games rekening te houden met de mogelijkheid dat de game ook in een 4K-resolutie kan worden afgespeeld. Het nieuwe model laat nog wel even op zich wachten. Volgens het bericht moet deze ergens in 2021 gaan verschijnen. Daarmee zouden er straks drie modellen op de markt komen. Aan de onderkant heb je met de Switch Lite het instapmodel. Vervolgens heb je de gewone versie en tot slot een versie die in de wandelgangen de Pro wordt genoemd. Elke game zou je straks gewoon op elke versie kunnen spelen, maar de Pro heeft dus het voordeel dat hij games er mooier uit kan laten zien.

Games voor een re-release

En met zo’n krachtigere Nintendo Switch denk je meteen ook aan een aantal games die nu wel beschikbaar zijn op de spelcomputer, maar niet helemaal optimaal draaien. Een game als Overwatch en The Witcher 3 zou er baat bij hebben om opnieuw te worden uitgebracht met betere graphics.

Reageer op artikel:
Nintendo vraagt Switch-ontwikkelaars games klaar te maken voor 4K
Sluiten