Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 1 nov 2021

Nintendo Switch verbreekt pijnlijk record op YouTube

Nintendo heeft geen vrienden gemaakt met het Switch Online Expension Pack. De video wordt negatief ontvangen op YouTube.

Nintendo verbreekt veel records met de Switch. De hybride console is ontzettend populair en weet dan ook gretig aftrek te vinden. De console staat al lang in verschillende aan kop als bestverkochte spelcomputer. Toch heeft de Nintendo Switch nu een negatief record te pakken.

Boze reacties op de Nintendo Switch-video

Klanten van Nintendo zijn niet blij met het bedrijf. Zij vinden de Online Expension veel te duur. Als mensen de uitbreiding willen aanschaffen krijgen ze via de service verschillende Nintendo 64 en SEGA Genisis-games op hun Switch. Zo komen onder andere The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Mario Kart 64 via de service naar de Switch.

Nintendo 64 Nintendo Switch-games
De games voor de Nintendo 64 (Afbeelding: Nintendo)

In eerste instantie waren de gamers blij met de Online Expension. Eindelijk is het mogelijk om Nintendo 64-klassiekers weer te spelen. Die blijdschap verdween meteen toen de prijs bekend werd. De service kost 39,999 euro voor twaalf maanden. Dat is dus inclusief het reguliere Nintendo Switch Online pakket en een Animal Crossing uitbreiding. De prijs ligt dus 20 euro dan het gewone pakket dat 19,99 euro per jaar kost.

De boosheid van veel mensen werd duidelijk onder een video op YouTube waarop de uitbreiding werd aangekondigd. In totaal kreeg het filmpje 17.000 likes en ruim 119.000 dislikes. In de reacties eronder zijn de mensen niet echt blij met de nieuwe Nintendo Switch service. Ze vinden het geldklopperij van Nintendo. “Ik kan niet wachten tot het Wii Expension Pack die 1.500 dollar per jaar gaat kosten,” schrijft een reageerder sarcastisch. Anderen noemen het een grap.

 

Een nieuw record

Naast de prijs hebben klanten ook de twijfels over de kwaliteiten van de ports. Zo zou de versie van The Legend of Zelda grafisch minder draaien op de Nintendo Switch, terwijl het natuurlijk betere hardware heeft dan de Nintendo 64.

Met die 119.000 dislikes verbetert – nou ja verbetert – Nintendo haar oude negatieve record voor een video. Dat record stond voor dit filmpje nog 96.000 dislikes en 11.000 likes en dateert uit 2015. Het ging toen om een trailer van Metroid Prime: Federation Force.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch verbreekt pijnlijk record op YouTube
Sluiten