Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 januari 2020

De Nintendo Switch Pro mogelijk niet heel erg ‘Pro’

Vorig jaar bracht Nintendo zijn Nintendo Switch Lite uit. Een goedkopere versie van de populaire spelcomputer, die vooral als handheld gebruikt wordt. Er waren toen ook al een tijd geruchten over de Nintendo Switch Pro.

Er zijn al heel wat geruchten over de Nintendo Switch Pro, waarvan eigenlijk iedereen er wel vanuit gaat dat hij komt. Maar met het nieuwste gerucht komt naar voren dat de Switch Pro eigenlijk niet helemaal de term Pro zou moeten dragen.

Nintendo Switch Pro is niet zo heel krachtig

Want als je bij een spelcomputer denkt aan Pro, dan gaat onze gedachte eigenlijk gelijk uit naar de PlayStation 4 Pro. Die krachtigere spelcomputer heeft als voordeel dat hij 4K ondersteunt en ook games voorziet van HDR-technieken. Dat zou niet het geval zijn bij de Nintendo Switch Pro als we af moeten gaan op een bericht dat op deze Koreaanse website is verschenen. Die stelt dat de Nintendo Switch Pro zou gaan draaien op een nieuwe custom chip van Nvidia. Die zou nog in ontwikkeling zijn, waardoor het een hele tijd zou gaan duren voordat hij in massaproductie gaat. En wanneer dat het geval is, dan zou een 4K-resolutie niet aanwezig zijn.

Nintendo Switch Lite design
De Nintendo Switch Lite (Afbeelding: Want)

En dat laatste is toch wel gek. De huidige processor van de Nintendo Switch is de Tegra X1, welke ook is te vinden in de Nvidia Shield, een Anroid setup box waarmee je bijvoorbeeld Netflix in 4K kan afspelen. In theorie zou de huidige Switch dus al games in 4K kunnen afspelen, maar in de handheldmodus kom je niet verder dan 720p en docked tikken sommige games 1080p aan. De grote vraag is dan natuurlijk wat de Nintendo Switch Pro dan wel heeft te bieden. Natuurlijk, hij is nog niet aangekondigd, maar dat was ook het geval bij de Nintendo Switch Lite en die verscheen gewoon. Zeker met de komst van de PlayStation 5 en de Xbox Series X zou Nintendo er goed aan doen om iets op de markt te brengen dat meer kracht heeft.

Goed, voorlopig blijven we het dus doen met geruchten. Wil je meer lezen over de Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Nintendo Switch Pro mogelijk niet heel erg ‘Pro’
Sluiten