Nintendo Switch Pro duikt weer op en bevestigt belangrijke verbetering

Games Jelle van Es 8 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Geruchten over de Nintendo Switch Pro zijn er echt al een hele tijd. Het nieuwe model zou eind dit jaar moeten verschijnen, maar het ziet er naar uit dat we tot aan de echte aankondiging verschillende geruchten voorbij gaan zien komen.

Deze keer is het de Nintendo Switch-firmware die duidt op het bestaan van de Pro-versie. Dat is althans wat dataminers denken en is samengevat door Nintendolife.

Nintendo Switch-firmware duidt op bestaan van de Pro-versie

De Nintendo Switch Pro is de naam die gebruikt wordt voor de sterkere versie van de spelcomputer. De Pro-versie lijkt niet per se veel groter te gaan worden en blijft in de handheld-modus waarschijnlijk steken op een 720p-resolutie. Het grote verschil zit hem in het plaatsen van de dock. Wanneer je hem dan aansluit op de televisie, dan zou je gebruik kunnen maken van een 4K-resolutie. Dat betekent waarschijnlijk wel dat er en nieuwe dock gebruikt gaat worden bij de spelcomputer. En dat is precies waarnaar verwezen wordt in de nieuwe firmware. De onderstaande tweet laat dat zien.

Het gaat om het stukje ‘is_crda_fw_update_supported’. Daarbij verwijst het crda naar de Nintendo Switch Pro. Crd staat daarbij voor Cradle en de A zou verwijzen naar Aula, wat weer de werknaam is van de nieuwe spelcomputer. Op die manier zou de onthulling van de nieuwe spelcomputer weer iets dichterbij zijn gekomen.

Laat maar komen

Naast het voordeel van de hogere resolutie, kan de komst van de Nintendo Switch Pro het in theorie ook makkelijker voor andere uitgevers maken om games over te zetten. Hoewel het heerlijk is om typische Nintendo-games te spelen, zou het ook gewoon fijn zijn wanneer er een game als Call of Duty op het platform kan verschijnen.

Grotere en sterke Nintendo Switch moet deze zomer geproduceerd worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen