Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 27 dec 2021

Nintendo Switch-problemen met kerst? Je was niet de enige

De Japanse afdeling van Nintendo had er eind vorige week al voor gewaarschuwd: er konden tijdens kerst problemen ontstaan met de Nintendo Switch. En uiteindelijk bleek die waarschuwing terecht te zijn.

Want tijdens de kerst waren er ook daadwerkelijk problemen met de Nintendo Switch. Maar er is ook goed nieuws: de problemen zijn inmiddels weer helemaal verholpen, waardoor iedereen er weer op een normale manier van kan genieten.

Problemen met de Nintendo Switch

Van te voren gaf Nintendo aan dat het problemen had verwacht met het aanmaken van nieuwe accounts. Dit omdat veel gamers rondom de kerst een gloednieuwe Nintendo Switch zouden krijgen en die daarna wilde registreren. Of dat uiteindelijk ook het probleem is geweest, dat is niet duidelijk. Maar het bedrijf liet via Twitter wel weten dat de servers het zwaar hadden. Als gevolg daarvan kon je als gebruiker geen toegang krijgen tot de eShop en daar de games downloaden waar je naar uitkeek.

Inmiddels draait alles dus weer zoals het moet, zoals je op de pagina van Nintendo zelf kunt zien. Wat dat betreft is het dus te hopen dat je niet rondom kerst naar de router bent gaan lopen en die ontelbare keren aan en uit hebt gezet, want dat had dus uiteindelijk niet al te veel zin. Het probleem lang dus echt ergens anders.

Genoeg games

Heb je tijdens kerst een Nintendo Switch gekregen? Dan zijn er natuurlijk heel wat games om mee los te gaan. Heb je geen zin om geld uit te geven? Dan zijn dit een paar toffe RPG’s die je gratis kunt scoren.

5 RPG games die je nu gratis op de Nintendo Switch kan spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch-problemen met kerst? Je was niet de enige
Sluiten