Jelle van Es
Jelle van Es Games 9 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf must-have Nintendo Switch spellen onder de 20 euro

De Nintendo Switch heeft als console vele voordelen. Er zijn genoeg games op te krijgen, je kunt de games altijd en overal spelen en er zijn natuurlijk een paar hele toffe exclusieve titels om mee los te gaan. Ook is er één groot nadeel en dat is dat het een Nintendo-console is en het met name de Nintendo-games zijn die echt goed zijn. Het probleem van Nintendo is dat zij hun games bijna nooit in prijs verlagen. Launch-game The Legend of Zelda: Breath of the Wild is bijvoorbeeld nog altijd zestig euro. Natuurlijk de game is het geld waard, maar de exclusieve games van Sony en Microsoft gaan uiteindelijk wel in prijs omlaag. Gelukkig kent de console ook de eShop. Daar hebben we nu vijf Nintendo Switch spellen onder de 20 euro gevonden. Goedkoop, maar zeer zeker de moeite waard. Check nu ons overzicht.

Nintendo Switch spellen onder de 20 euro: Stardew Valley

We beginnen dit overzicht met Stardew Valley, wat mijn persoonlijke favoriet is. Stardew Valley is een game waar jij als een boer op een boerderij begint. Je begint zonder al te veel geld, gereedschap dat niet al te veel voorstelt, een overwoekerde lap grond en een paar zaadjes. Van daaruit probeer je een goedlopend bedrijf op te bouwen.

Naast het werken op de boerderij, kun je relaties opbouwen met de dorpsbewoners, avonturen beleven in de mijn of de hele dag doorbrengen met vissen. Naast dat je probeert rijk te worden, leer je al spelende ook nieuwe vaardigheden om je dagen effectiever door te komen en speel je nieuwe voorwerpen vrij. Een game die diep gaat en enorm lang boeit.

Nintendo Switch spellen

Nintendo Switch spellen onder de 20 euro: Rocket League

Voor zijn release op de Nintendo Switch heeft Rocket League zichzelf al lang en breed bewezen. Het is een game waar je met kleine auto’s door een arena rijdt en verschillende sporten speelt. Denk daarbij aan voetbal, waar het mee begon, maar ook aan een basketball-variant. Door met jouw wagen tegen de bal aan te beuken, kun je die bal van richting veranderen. Daarbij helpt het als je genoeg turbo’s verzamelt en op het juiste moment springt en dat combineert met die turbo. Het is een game die zeer toegankelijk is, maar waarvan het een tijd duurt voordat je het helemaal onder de knie hebt.

Nintendo Switch spellen

Nintendo Switch spellen onder de 20 euro: Celeste

Als jij een liefhebber bent van een platformer met uitdaging, dan is Celeste een game om je op stuk te bijten. Wellicht niet zo belachelijk moeilijk als Super Meat Boy, maar alsnog een flinke kluif. Naast de uitdaging is het ook een game die gebruik maakt van een toffe visuele stijl en begeleid wordt door een uitstekende soundtrack. En tussen al het platformen door, vertelt de game ook nog eens een verhaal dat de moeite waard is.

Nintendo Switch spellen

Nintendo Switch spellen onder de 20 euro: Enter the Gungeon

Enter the Gungeon is de ultieme combinatie van verschillende genres die bij indie-games vaak gebruikt worden. Het heeft een klassieke visuele stijl, het is een roguelike-achtige game, het is een bullethell shooter, kent mogelijkheden om je personages beter te maken en speelt als een twin stick shooter. Het levert een unieke game op, waarbij je telkens andere wapens kunt gebruiken om vijanden af te knallen.

Nintendo Switch spellen

Nintendo Switch spellen onder de 20 euro: Steamworld Heist: Ultimate Edition

De laatste game in dit rijtje is Steamworld Heist: Ultimate Edition. Zoals de naam al doet vermelden is dit de uitgebreide versie van het toch al erg fijne Steamworld Heist, dat onder andere op de Nintendo 3DS verscheen. Het is een game die RPG-elementen combineert met turn based-combat. Daarbij moet je telkens goed opletten hoe je jouw personages positioneert en hoe je de tegenstander het meest effectief uitschakelt. De toffe visuele stijl maakt het geheel af.

Nintendo Switch spellen

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan ons handige dossier hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf must-have Nintendo Switch spellen onder de 20 euro
Sluiten