Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 17 jul 2019

Nintendo Switch: vernieuwde variant officieel aangekondigd!

De Nintendo Switch behoort tot de populairste consoles van de afgelopen jaren, maar het kan altijd beter. De Japanse producent liet eerder al weten dat we een goedkopere variant van het apparaat kunnen verwachten. De Nintendo Switch Lite komt er dus nog aan, maar daar blijft het niet bij. Vandaag is er ook een vernieuwde variant van het eerste model aangekondigd.

Vernieuwde Nintendo Switch officieel aangekondigd!

Nintendo heeft een nieuwe versie van de Nintendo Switch aangekondigd vandaag. De producent uit Japan liet weten dat de populaire console/handheld combinatie voorzien is van een nieuwe variant, waarbij de verbeteringen voornamelijk op het gebied van de batterij te zien zijn. Op dit moment beschikt de Switch over een accuduur tussen de 2.5 uur en de 6.5 uur. De nieuwe variant moet hier, volgens de producent zelf, 4.5 uur tot 9 uur van maken. Dat betekent dus dat je met de nieuwe Switch twee uur langer kan gamen.

Op de productpagina van de Switch wordt er door Nintendo niet echt ingegaan op hoe het bedrijf deze verbetering heeft bereikt. Echter lijkt het er sterk op dat het te maken heeft met de nieuwe system-on-chip (SoC) en het grotere geheugen. Eerdere geruchten leken erop dat wijzen dat Nintendo bezig was om een nieuwe CPU en meer opslagcapaciteit te plaatsen in de handheld. Dat gerucht is nu dus bevestigd. Op dit moment heeft de nieuwe Switch de naam HAC-001(-1) gekregen en zal hij binnenkort in de winkels liggen.

Wie overigens in de winkel opzoek gaat naar een duidelijke aanduiding voor de nieuwe variant, komt overigens thuis van een koude kermis. Nintendo geeft de vernieuwde versie geen andere naam, dus zou je zelf moet checken of je de goeie hebt. Zoek naar het serienummer van de Switch die je in handen hebt en zorg ervoor dat deze begint met XKW. Wanneer dat het geval is heb je de nieuwe variant te pakken.

Nintendo Switch nieuw

Op dit moment hebben we nog geen bericht gekregen over een prijsstijging of een prijsverlaging van de “oude” variant.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch: vernieuwde variant officieel aangekondigd!
Sluiten