Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 20 mrt 2019

Nintendo Switch wint het van Xbox One en PlayStation 4

Waar Google gisteravond een nieuwe stap in de game-wereld zette met een Netflix voor games, gaat de verkoop van console gewoon door. Op de markt is goed te zien dat de Nintendo Switch de meest recente console is. Het hybride apparaat weet zowel de Xbox One als de PlayStation 4 achter zich te laten op het gebied van verkoopcijfers. En niet zo’n beetje ook. 

Nintendo Switch wint van Xbox One en PlayStation 4

Met de aankondiging van Google Stadia zullen Microsoft en Sony moeten vrezen voor de toekomst. Iets wat overigens al in februari dit jaar duidelijk werd, gezien het feit dat de verkoopcijfers achteruit vlogen. De PlayStation 4 en Xbox One gaan al een aardige tijd mee en dat is te zien in 2019. De verkoop is vorige maand maar liefst 12% gedaald in vergelijking met een jaar geleden. Maar waar de PlayStation 4 en Xbox One minder lekker verkopen, doet de Nintendo Switch het alles behalve slecht. Sterker nog: het laat de concurrentie ver achter zich.

The NPD Group, een industrie-tracking bedrijf, komt met de informatie dat Nintendo een geweldige maand achter de rug heeft. De Nintendo Switch was met afstand de best verkopende console van de maand februari. Iets wat logisch is aangezien de PlayStation 4 en Xbox One de eerste kenmerken van veroudering aantonen. De Switch is de meest recente console en dat is te zien aan de cijfers. Zo is de hybride console van Nintendo niet alleen de best verkopende van februari 2019, maar van het gehele jaar tot nu toe.

Nintendo Switch Android

Maar wie denkt dat Nintendo het alleen goed doet ten opzichte van de PlayStation 4 en Xbox One heeft het mis. De console is namelijk dusdanig populair dat het bedrijf de beste februari maand sinds jaren heeft gehad. Sterker nog: de verkoopcijfers waren sinds 2011 al niet meer zo hoog geweest in de maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo Switch wint het van Xbox One en PlayStation 4
Sluiten