Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jul 2019

Nintendo Switch XL: verschijnt de variant nog dit jaar?

Gisteren was er op het gebied van gaming een belangrijke aankondiging. Nintendo maakte bekend dat er op 20 september een kleinere versie kwam van de Nintendo Switch: de Nintendo Switch Lite. Dit wordt een goedkopere versie van het bestaande model en kan alleen gebruikt worden in een handheld modus. Er waren al lange tijd geruchten over, maar die waren er ook van een grotere versie van de Nintendo Switch, de zogenaamde Nintendo Switch XL. Daar hoef je echter voorlopig niet op te rekenen.

Geen Nintendo Switch XL dit jaar

In een interview met CNET laat Doug Bowser, de huidige baas bij Nintendo of America, weten dat er dit jaar maar één nieuwe versie van de Nintendo Switch op de markt komt en dat er voorlopig geen plannen zijn om een sterkere en grotere versie van de Nintendo Switch op de markt te brengen. Het zou ook een beetje onlogisch zijn om gelijk allemaal verschillende versies te lanceren. Daardoor zouden de consumenten door de bomen het bos niet meer zien en niet meer goed begrijpen wat de verschillende voordelen zijn van een Nintendo Switch XL ten op zichte van een Lite-model.

Nintendo Switch XL

Straks heb je twee modellen. De Nintendo Switch is nog altijd het fijnste model om in huis te halen, omdat je daarmee de mogelijkheid hebt om zowel in handheld-modus als op de tv te gamen. Maar als je puur van plan bent om de spelcomputer als een handheld te gebruiken, dan kun je wat geld gaan besparen door de Nintendo Switch Lite in huis te halen. Hij is wat compacter, kent een echt d-pad en de batterij zou iets langer mee moeten gaan. Bij Gamemania zou de Nintendo Switch Lite 229 euro gaan kosten en zou het later vandaag mogelijk zijn om hem te pre-orderen. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch XL: verschijnt de variant nog dit jaar?
Sluiten