Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 jun 2020

Nintendo trekt zich terug uit de mobiele gamesmarkt

Een paar jaar geleden besloot game-uitgever Nintendo dat het een goed moment was om de markt van de mobiele games te verkennen. Na een aantal wisselende successen lijkt het er op dat het bedrijf nu die deur gaat sluiten.

Dat is althans hetgeen dat Bloomberg afgelopen weekend de wereld in gooide. De reden hierachter zou liggen bij wat teruglopende cijfers enerzijds en het succes van de Nintendo Switch anderzijds.

Nintendo keert mobiele gamesmarkt de rug toe

Het is niet voor het eerst dat Nintendo hierop zinspeelt. Eerder in mei liet president Shuntaro Furukawa van het bedrijf al weten dat het niet heel erg veel plannen had om nieuwe games op de smartphone uit te brengen. En dat resulteerde tot een daling van de aandelen met vier procent. Volgens analisten was Nintendo daarvoor eigenlijk al klaar met de markt. De games die het er voor uit heeft gebracht lopen minder goed dan voorheen, waardoor de titels die draaien om microtransacties het niet meer zo goed doen. Tegelijkertijd ziet het bedrijf dat het gewoon goed verdient met de Nintendo Switch. De vraag naar de spelcomputer blijft hoog en met een game als Animal Crossing: New Horizons heeft het een titel in huis die het enorm goed heeft gedaan.

Nintendo Switch Online
Nintendo-personages (Afbeelding: Nintendo)

Nadat Nintendo vorig jaar nog Mario Kart Tour op de smartphone uitbracht, is het daarna stil geworden rondom de plannen. Daarnaast is het ook zo dat het bedrijf wat moeite heeft om gebruik te maken van het freemium-model dat bij grote games op de smartphone wel werkt. Tegelijkertijd zien we op dat vlak veranderingen worden doorgevoerd. Het loot-box achtige pay-to-win-systeem die verschillende games gebruiken worden steeds vaker gereguleerd, waardoor ze minder vaak voorkomen. Door dit alles bij elkaar op te tellen is het voor Nintendo niet zo heel erg interessant meer om zich te richten op games die op de smartphone uitkomen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo trekt zich terug uit de mobiele gamesmarkt
Sluiten