Nintendo werkt al aan een nieuwe Zelda

The Legend of Zelda Breath of the Wild kwam in 2017 uit en is nog altijd één van de beste redenen om een Nintendo Switch aan te schaffen. Het is een game die traditionele Zelda-elementen combineert met vernieuwingen, waardoor je een grote open wereld voorgeschoteld krijgt waar je kunt gaan en staan waar je wilt. Nu alle DLC voor de game is uitgekomen, lijkt het er op dat Nintendo al bezig is met het volgende avontuur in de Zelda-reeks.

Een nieuwe Zelda in de maak

Dat is althans af te leiden uit een tweetal nieuwe vacatures die te vinden zijn op de Japanse Nintendo website. Het gaat om posities bij het Zelda-ontwikkelingsteam dat gevestigd is in Kyoto. De eerste vacature betreft de vraag naar een 3DCG designer die kennis moet hebben van topografie en in staat moet zijn om designs te maken voor de verschillende dungeons.

zelda

De tweede vacature is meer voor iemand die ervaring heeft met level design. De werknemer moet in staat zijn om vijanden te maken, te werken met world design en een planning maken voor dungeons. Dat is redelijk breed, maar als je heel eerlijk bent, zijn de games uit The Legend of Zelda-reeks ook behoorlijk uitgebreid en divers.

Nu hoef je niet te verwachten dat je volgende week gelijk een nieuwe Zelda-game in huis kan halen. Over het algemeen duurt het echt jaren voordat er een nieuwe game in de serie verschijnt. Tussen Breath of the Wild en de game die daarvoor uitkwam zat ook een enorm gat. Het lijkt logischer dat we eerst een nieuw deel van de reeks op de smartphone krijgen, dan dat we hem kunnen beleven op de Nintendo Switch. Gelukkig is er voor dat laatste platform genoeg andere games om van te genieten.

Wil je meer weten over de Nintendo Switch? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Nintendo werkt al aan een nieuwe Zelda
Sluiten