Nintendo Wii U is in Nederland gepresenteerd (foto-verslag)

Tijdens een exclusieve lancering in het Amsterdamse Undercurrent is gisteren de nieuwe spelcomputer van Nintendo, de Wii U, in première gegaan. Wij waren ook uitgenodigd en mochten getuige zijn van een spectaculaire lancering en unlimited gaming. Samen met game-experts, BN’ers en pers mochten we gamen op deze nieuwe creatie. Er stonden in de zaal ongeveer 20 Wii U’s opgesteld met games als Rayman, Super Mario Bors, Assassins Creed, BatMan, Zombi U en Nintendo Land. Ook werd er nog een demonstratie gegeven van Sing Party samen met wie kan het ook anders: Ben Saunders.

De opvolger van de Nintendo Wii beschikt over een extra Gamepad controller met touchscreen die vooral fungeert als 2e scherm. De controller is ook te koppelen aan Wi-Fi waardoor er online ook mogelijkheden liggen voor deze spelcomputer. Onze eerste indruk is dat de gamepad wat aan de grote kant is en vooral interessant is bij multi-player games. Maar dit laatste kan ook te maken hebben met de games die we gespeeld hebben. Tijdens bijvoorbeeld Super Mario Bros gebruik je de meegeleverde pen waarmee je op het touchscreen blokjes kunt creëren. Hierdoor kunnen je game-buddy’s makkelijk over bepaalde obstakels springen en kun je met de pen slechte wezens dood maken. Je speelmakkers spelen overigens het spel via de ‘normale’ Wii controller op de TV. Tijdens het spelen van Assassins Creed, wat overigens een single play is, gebruik je de pad voor de besturing en kun je bijvoorbeeld zien waar je vijanden zich bevinden.

Het is waarschijnlijk al vaker geroepen, maar de gamepad van de Wii U lijkt een beetje op de PSP alleen dient -ie nu daadwerkelijk als tweede scherm. Aangezien er steeds vettere games op de tablet en smartphone zijn te spelen is het mogelijk dat die gaan concurreren met de Wii U. Maar goed, wij hebben de spelcomputer niet uitgebreid kunnen testen dus kunnen er nog niet teveel over zeggen. Het zag leuk uit, de gameplay verliep soepel, maar is waarschijnlijk vooral awesome tijdens game-avonden met je vrienden.

Vanaf 30 november is de Wii U in de Nederlandse winkels verkrijgbaar en wordt geïntroduceerd met zo’n 30 spellen. Check hieronder een aantal foto’s van de Nederlandse première.

Fotografie door Tamar Weenen voor Want.nl.

Reageer op artikel:
Nintendo Wii U is in Nederland gepresenteerd (foto-verslag)
Sluiten