Jelle van Es
Jelle van Es Uncategorized 3 mei 2018

Nintendo wil nog meer doen met smartphones

In 2016 begon voor Nintendo een interessante periode. Een jaar voordat de Nintendo Switch uitkwam, ging het niet heel erg goed met het bedrijf en werd besloten om games uit te brengen op de smartphone. Het begon met matige Miitomo, maar het werd interessanter met Super Mario Run. Vervolgens kwamen er games uit als Fire Emblem Heroes en Animal Crossing: Pocket Camp. Daarnaast heeft het bedrijf natuurlijk een aandeel in het succes van Pokémon Go, maar dat is nog niet genoeg. Het bedrijf wil meer.

Nintendo wil meer met de smartphone

Deze uitspraak is gemaakt door Shuntaro Furukawa. Furukawa is de nieuwe president van Nintendo en neemt het stokje over van Tatsumi Kimishima, die op zijn beurt de president werd na het overlijden van Satoru Iwata.

Furukawa is een stuk jonger dan Kimishima en de verwachting is dan ook dat hij enerzijds de successen vasthoudt en anderzijds stappen op het gebied van vernieuwing maakt. En die vernieuwing kan op de smartphone gemaakt worden. Tegenover de Nikkei zei hij het volgende:

“From what I can see, smartphone games are the ones I want to expand the most. The idea that something will emerge that transforms into something big, in the same manner as game consoles, is the defining motive of the Nintendo business.”

Momenteel staat in elk geval nog Mario Kart voor de smartphone op de planning. Wat er daarna gaat komen, dat is nog niet bekend. Er zijn nog een aantal franchises die Nintendo zou kunnen overbrengen. Een game in de Zelda-reeks kan, net als zoiets als Donkey Kong Country. Nintendo moet dan echter wel bedenken hoe ze dat soort games zouden gaan monetizen.

Het bedrijf wil zijn omzet uit de divisie verhogen naar 910 miljoen dollar, wat een flink bedrag is. We zijn heel benieuwd hoe ze dat precies gaan lukken. Lees hier onze review van Super Mario Run.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo wil nog meer doen met smartphones
Sluiten