‘Details opgedoken: Nintendo werkt aan nieuwe Nintendo Switch’

In maart 2017 maakten we kennis met de Nintendo Switch. Het was gelijk een groot succes, wat mede te maken had met de release van The Legend of Zelda Breath of the Wild. Sinds die tijd zijn er langzaam maar zeker steeds meer toffe games voor de Nintendo Switch bijgekomen en heb ik inmiddels na anderhalf jaar een dikke bibliotheek aan fijne games opgebouwd. Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten voor de spelcomputer. Wat dat betreft is het niet heel gek dat Nintendo plannen zou hebben voor verbeteringen.

Nintendo wil een betere Nintendo Switch

Volgens de Wall Street Journal zou Nintendo volgend jaar een nieuwe versie van de Nintendo Switch op de markt brengen. De nieuwe versie kan gewoon dezelfde games afspelen als de ‘oude’ variant en er zouden ook geen games komen die per se alleen maar op de nieuwe zou gaan werken. Wat dat betreft is het dus geen variant in de vorm van de New Nintendo 3DS, die je nodig had om bepaalde games te spelen.

nintendo switch

Nee, de verbeteringen zouden voornamelijk doorgevoerd worden in het scherm en de batterij. Met name dat laatste punt is nog altijd de achilleshiel van de Nintendo Switch. Als je onderweg bent, hoef je niet te verwachten dat je langer dan drie uur in de handheld-modus kunt gamen. Dan houdt de batterij het voor het gezien. Ook thuis op de bank betekent dat dat je daar rekening mee moet houden.

Daarnaast zou het scherm een upgrade krijgen naar een LED-display in plaats van het huidige LCD-scherm. LED is niet zo mooi als OLED, maar zou wel in staat moeten zijn om betere beelden op het scherm te toveren in vergelijking met het huidige LCD-scherm. Nintendo zelf heeft echter nog niks hier over gezegd, maar als je kijkt naar de Nintendo 3DS, dan zijn daar inmiddels veel verschillende modellen van verschenen. Het zou wat dat betreft niet gek zijn.

Wil je meer weten over de Nintendo Switch? Bekijk dan ons overzicht.

Reageer op artikel:
‘Details opgedoken: Nintendo werkt aan nieuwe Nintendo Switch’
Sluiten