Ilona Braam
Ilona Braam Rides 18 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Startup komt met elektrische SUV met meer features dan Tesla Model X, voor lagere prijs

China staat erom bekend een groot probleem te hebben met luchtvervuiling in de steden. Elektrische auto’s zouden dit probleem kunnen aanpakken en Beijing is dan ook al een tijdje bezig met het promoten van de EV’s. Dit lijkt te zijn aangeslagen. De laatste fondsenwerving ronde van de Chinese startup Nio leverde namelijk meer dan een miljard dollar op. 

Tencent grootste investeerder

De startup bestaat nog maar sinds 2014, maar heeft in die korte tijd al behoorlijk wat grote investeerders weten aan te trekken. Het Chinese technologiebedrijf Tencent staat op de lijst van grootste internetbedrijven achter Google, Amazon en Facebook en is Nio’s grootste investeerder. In maart verwerfde de automaker 600 miljoen dollar op aan fondsen, wat zorgde dat de waarde van het jonge bedrijf nu op 5 miljard dollar wordt geschat.

Nio ES8

Eerste elektrische Nio in december

Nio is niet de enige Chinese startup, die zich bezighoudt met elektrische auto’s. Het bedrijf is echter wel één van de eersten, welke met een daadwerkelijk productiemodel eraan komt. Bij veel startups blijft het namelijk bij conceptauto’s. De eerste massaal geproduceerde auto van het bedrijf wordt de volledig elektrische ES8 en zou ergens in december gelanceerd moeten worden. De SUV met ruimte voor zeven mensen zou volgens Nio voorzitter Li meer features bieden dan de Tesla Model X, maar komt met een lager prijskaartje. Over Tesla gesproken, ook in deze automaker heeft Tencent geld geïnvesteerd.

Tegen 2020 autonome auto in Amerika

Het doel van de startup is om elektrische auto’s over de wereld te verspreiden en de automaker zou tegen 2020 zelfs een autonome auto in de Verenigde Staten willen introduceren. In April kondigde Nio aan te gaan samenwerken met de op drie na grootste automaker in China: ChongQing Changan Automobile. De bedrijven zullen zich samen richten op research en het verkopen van elektrische auto’s.

Nino EP9
Nio EP9 autonome conceptcar

Terwijl verschillende automakers zich blijven vergelijken met Tesla, lijkt de automaker zich hier niet al teveel van aan te trekken. Onlangs verrast Elon Musk de wereld nog met de presentatie van een nieuwe Roadster. Het zou de snelste productie-auto zijn, die ooit is gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reuters

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Startup komt met elektrische SUV met meer features dan Tesla Model X, voor lagere prijs
Sluiten