Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 22 december 2017

Deze elektrische crossover combineert futurisme met gemak

De meeste automakers die met een elektrisch model komen, lijken de behoefte te hebben om deze extra futuristisch eruit te laten zien. Het Chinese bedrijf NIO lijkt met de elektrische crossover NIO ES8 echter het tegenovergestelde te willen doen. Voor zover dat mogelijk is lijkt de auto er gewoner dan normaal uit te zien, maar komt hij toch wel met sterke specificaties.

Uiterlijk verandert afhankelijk van de hoek

Als je de NIO ES8 vanaf verschillende kanten bekijkt, lijkt het bijna op één van die psychedelische plaatjes, welke eigenlijk twee verschillende foto’s blijkt te zijn. Vanaf de zijkant ziet het voertuig er alledaags uit, terwijl het aan de voorkant er toch weer wat spannender en een stuk forser en hoekiger uit lijkt te zien. Aan de binnenkant gaat de spannende sfeer door en wordt het wat minder gewoontjes en zelfs premium.

NIO ES8 elektrische crossover

Rijbereik elektrische crossover groot genoeg

De auto is uitgerust met een 70kWh batterij, welke goed zou zijn voor zo’n 355 km aan rijplezier. Dat is toch redelijk wat en je kunt er waarschijnlijk gerust mee naar je werk rijden en terug. Daarnaast zou de auto binnen 4,4 seconden vanuit stilstand een snelheid van 97 km per uur bereiken.

NIO ES8

Eerste auto met kunstmatige intelligentie

Volgens zijn Chinese makers zou de elektrische crossover de eerste auto ter wereld zijn met kunstmatige intelligentie. De AI zou onder de naam NOMI en NIO Pilot gaan en de auto is daarnaast uitgerust met allerlei semi-autonome systemen voor de veiligheid. Deze rijhulpsystemen maken gebruiken van EyeQ4 technologie.

NIO ES8

Wanneer we de auto in Nederland mogen verwachten is onbekend. Als je toevallig veel in China bent, kun je de auto nu pre-orderen.

NIO ES 8 elektrische crossover

We hadden het net over extreem futuristisch uitziende voertuigen en de Nissan IMx valt daar absoluut onder. Maar d elektrische crossover is dan ook wel een concept car.

 

Jalopnik

Reageer op artikel:
Deze elektrische crossover combineert futurisme met gemak
Sluiten