Nieuwe Spider-Man game zou in 2021 op de PlayStation 5 verschijnen

De game Marvel’s Spider-Man is één van de dikste games die je op dit moment op de PlayStation 4 kunt halen. De game werd gemaakt door Insomniac Games, een studio die inmiddels is overgenomen door Sony. Het zou dan logisch zijn dat er een vervolg op komt.

En volgens Imran Khan van Kinda Funny Games wordt daar al aangewerkt. Dat is althans hetgeen dat hij stelt in de meest recente podcast van het bedrijf.

Nieuwe Spider-Man-game in de maak

Volgens hem zou de nieuwe Spider-Man-game niet bij de lancering van de PlayStation 5 aanwezig zijn. In plaats daarvan komt de game eind 2021 uit. Dat zou dan drie jaar na de release van het origineel zijn. Verder zegt hij goed op de hoogte te zijn van dit project, maar daardoor ook niet echt kan speculeren. Waarschijnlijk om zijn bronnen te beschermen.

Marvel's Spider-Man
Marvel’s Spider-Man (Afbeelding: Sony)

Ondanks dat dit de eerste keer is dat er over een nieuwe Spider-Man-game wordt gesproken, is het best wel logisch dat het gaat gebeuren. De game die in 2018 uitkwam was enerzijds erg goed en anderzijds wist hij enorm goed te verkopen. Bovendien is Spider-Man een onderwerp waar je eigenlijk oneindig games van kan maken. Je verzint kort door de bocht een paar vijanden waar je het tegen op moet nemen, een verhaal die dat bij elkaar plakt en de mogelijkheid om al slingerend door New York te gaan.

Spider-Man
(Bron: PlayStation)

Daarnaast werd de originele Spider-Man-game al in een techdemo gebruikt om te laten zien hoe groot het verschil in laadtijden is wanneer je de PlayStation 4 met de PlayStation 5 vergelijkt. Het is dus eigenlijk niet meer dan logisch dat er een vervolg komt. En wat mij betreft is dat gewoon goed nieuws, want de game uit 2018 geldt als één van mijn favorieten van deze generatie spelcomputers. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Nieuwe Spider-Man game zou in 2021 op de PlayStation 5 verschijnen
Sluiten