Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 14 okt 2017

Deze Nissan raceauto kun je op afstand besturen met een Playstation 4-controller

Wat is er geweldiger dan krachtige auto’s besturen in Gran Turismo? Uiteraard krachtige sportauto’s met je controller besturen op een echte racebaan. Het klinkt riskant en veel te arbeidsintensief, maar autocoureur Jann Mardenborough kreeg een unieke kans om dit te doen met een Nissan GT-R.

Aangepaste Nissan GT-R als viering samenwerking Nissan en Gran Turismo

Uiteraard moest de Nissan aangepast worden om vanaf een afstand bestuurd te kunnen worden. De aangepaste auto werd gedoopt tot de Nissan GT-R/C en was bedoeld als een soort viering van de twintigjarige samenwerking tussen Nissan en Gran Turismo en natuurlijk werd het aankomende spel Gran Turismo Sport ook meegevierd.

Nissan GT-R/C

Vier robots om raceauto te besturen

De auto werd uitgerust met vier robots, welke zich bezighielden met het stuur, de transmissie, de remmen en het gaspedaal. Terwijl de auto zich op de baan uitsloofde, werde hij door Mardenborough vanuit een helikopter bestuurd met een DualShock 4 controller.

Nissan GT-R/C

Micro-Computer ontvangt signalen van de DualShock controller

Om de instructies van de controller te kunnen ontvangen kreeg de Nissan naast de vier robots ook een micro-computer. Deze gaf de signalen door, zodat de robots in actie konden komen. In de helikopter had de coureur beschikking over een display, waarop onder andere de snelheid kon worden bijgehouden. De snelste rondetijd was 17,47 seconden en de Nissan behaalde een topsnelheid van 210 km per uur.

Nissan GT-R/C

Helaas is het op afstand besturen van een gelikte auto niet voor iedereen weggelegd. Voor de meeste mensen blijft het bij kleine draadloos bestuurbare autootjes of virtueel fantasieën uitleven in Gran Turismo. Op 18 oktober is het zover en begint het nieuwe race hoofdstuk in Gran Turismo Sport. Als je erover na zit te denken om een Playstation 4 te kopen kun je meteen je slag slaan met de speciale Gran Trurismo Playstation 4-bundel.

Engadget

Reageer op artikel:
Deze Nissan raceauto kun je op afstand besturen met een Playstation 4-controller
Sluiten