Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 12 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe Nissan Leaf: goedkoper dan Tesla Model 3, maar kleiner rijbereik

Hoewel de Nissan Leaf spraakmakend was toen de auto voor het eerst op de markt verscheen, is het inmiddels ingehaald door de nieuwere elektrische auto’s. Tijd dus voor een nieuwe versie van de Leaf. Nissan probeert stand te houden in het steeds meer competitief wordende segment met upgrades en een relatief lage prijs.

Gelekte informatie via Autobytel weer snel verdwenen

Zoals het vaak gaat met nieuwe auto’s, is het maar moeilijk voor automakers om pas bij een officiële onthulling alles over de auto bekend te maken. Dit geldt ook voor de nieuwe Nissan Leaf en inmiddels is er al een productiemodel gespot en is er wat informatie gelekt over de prijs en enkele specificaties. De website Autoblog vond deze gelekte informatie bij Autobytel en heeft hier gelukkig snel screenshots van gemaakt. Zoals verwacht heeft Autobytel de informatie namelijk vrij snel weer verwijderd van het web.

Nissan Leaf

Goedkoper dan Tesla Model 3 en Chevrolet Bolt

Volgens de Autobytel informatie zou het basismodel, de Leaf S, een prijskaartje krijgen van 29.995 dollar. Deze prijs zal oplopen bij het meer premium Leaf SL model tot 36.200 dollar. Dat betekent dat de Nissan Leaf een vanafprijs heeft die zo’n 5000 dollar lager ligt dan de Tesla Model 3, wat op het moment het goedkoopste Tesla model is. Als we de Leaf vergelijken met de Chevrolet Bolt is deze zelfs bijna 7000 dollar goedkoper.

Nissan Leaf

Goedkoper maar ook minder indrukwekkende batterij

Helaas staat tegenover de lagere prijs wel dat je wat moet inleveren aan power en rijbereik. De standaard Leaf komt namelijk met een 40kWh batterij, wat een stuk kleiner is dan die van de Bolt en de Model 3. Deze komen respectievelijk met een 60kWh en 75kWh batterij. Wat de paardenkracht betreft zal de nieuwe Leaf goed zijn voor 147pk. Hoewel dit meer is dan zijn voorganger is het vergeleken met de 200pk van Bolt toch wat magertjes.

Nissan Leaf

30kWh Nissan Leaf één van de goedkopere opties

Een 40kWh batterij is echter wel een vooruitgang vergeleken met de 30kWh batterij van de huidige Nissan Leaf, welke een rijbereik heeft van 172 km. Aangezien Nissan al een tijdje een auto belooft met en actieradius van 321 km, zou het kunnen dat de 30kWh Leaf één van de goedkopere opties is. Deze zal 321 km namelijk niet halen met maar 10kWh meer en Nissan zou dus nog kunnen komen met een meer krachtige batterij voor een ander Leaf model. Overigens wint de standaard Model 3 het nog steeds met een rijbereik van 350 km.

Hoewel de Nissan Leaf wat minder krachtig wordt dan Tesla’s Model 3 en de Chevrolet Bolt, is de auto het overwegen waard. Hij is namelijk wel een stuk goedkoper en het hangt er maar net vanaf wat je met de auto wilt doen. Sommige mensen hebben niet perse een gigantisch rijbereik nodig en zouden het prima redden met de nieuwe Leaf.

Als je wel een auto op rijbereik kiest is ook de Tesla Model 3 niet je beste optie. De supercar Elextra verslaat zelfs de Model 3 met een rijbereik van 600 km.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nissan Leaf: goedkoper dan Tesla Model 3, maar kleiner rijbereik
Sluiten