Nieuwe Nissan LEAF: elektrische gezinsauto kan zelf parkeren

De meeste mensen zijn het erover eens dat tijdens het rijexamen rotondes en parkeren de meest vervelende onderdelen zijn. Rotondes hoeven we over een tijdje niet meer te nemen, dankzij zelfrijdende auto’s. Voor het parkeren is de nieuwe Nissan LEAF je beste vriend. Deze is uitgerust met ProPILOT Park en zal in september al helemaal zelfstandig je auto voor je parkeren onder de meest smalle en vervelende omstandigheden.

Nissan LEAF: betaalbare elektrische gezinsauto

De Nissan LEAF verscheen in december 2010 op de Europese markt en was daarmee de eerste elektrische auto welke met het gezin in gedachten in serie werd geproduceerd. LEAF staat dan ook voor Leading Environmentally friendly Affordable Family Car. Met de LEAF serie probeerde de Japanse automaker dus elektrische auto’s massaal in het straatbeeld te krijgen door zich te richten op gezinnen en de voertuigen aan te bieden voor een aantrekkelijke prijs. Dat is duidelijk gelukt. De huidige Nissan LEAF is namelijk op het moment één van de meest verkochte elektrische auto’s ter wereld. Er werden al meer dan 270.000 units van het voertuig verkocht.

Nissan LEAF 2018 concept

ProPILOT Park werkt met een druk op de knop

In september krijgen we dus te maken met de nieuwste afgevaardigde uit de LEAF serie, welke waarschijnlijk nog populairder zal zijn dankzij het ProPILOT Park systeem. Want elke auto wordt sowieso beter als hij ook nog zelf kan parkeren. Het systeem werkt met verschillende sensoren en camera’s, waarmee de LEAF is uitgerust. Deze registreren alle benodigde informatie, zodat het systeem vanaf alle hoeken en onder alle omstandigheden het parkeren van je kan overnemen. Met een simpele druk op de knop geef je te kennen dat je graag wilt parkeren en komt het systeem in actie. Uiteraard heb je als bestuurder nog steeds de mogelijkheid om in te grijpen, mocht het onverhoopt toch misgaan. Via het display kun je nauwlettend in de gaten houden wat er buiten de auto gebeurt.

Nissan LEAF

Nissan Intelligent Mobility als richtlijn voor een betere toekomst

Het ProPILOT Park systeem is onderdeel van het meer lange termijn plan Intelligent Mobility van Nissan. Dit plan heeft als doel om uiteindelijk toe te gaan naar een toekomst zonder CO2 uitstoot en gegarandeerde veiligheid in het verkeer door ondere andere zelfrijdende elektrische auto’s. Het Intelligent Mobility plan geeft de richtlijnen weer over welke stappen er nodig zijn om dit toekomstbeeld te bereiken.

Wellicht kunnen ze afkijken bij deze elektrische bus die op mierenzuur werkt. De bijtende stof wordt omgezet in elektriciteit, welke weer wordt gebruikt om de bus aan te drijven. Helaas komt er nog wel een beetje C02 vrij, maar dat zou wellicht door Nissan verder verbeterd kunnen worden.

Reageer op artikel:
Nieuwe Nissan LEAF: elektrische gezinsauto kan zelf parkeren
Sluiten