Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 okt 2017

Nieuwe Nissan Rogue: semi-autonome auto met een mild prijskaartje

Onlangs werd de hoog geanticipeerde Nissan Leaf eindelijk onthuld met het ProPILOT Assist rijhulpsystemen pakket. Helaas is de slimme Leaf pas volgend jaar in april beschikbaar. Als je al eerder gebruik wilt maken van Nissan’s semi-zelfrijdende technologie, is de nieuwe Nissan Rogue een mooie optie. Hij komt ook met ProPILOT Assist en met een schappelijk prijskaartje voor wat hij allemaal kan.

Semi-autonoom rijden hoeft niet belachelijk duur te zijn

Met de Nissan Rogue laat de automaker zien dat semi-autonome auto’s helemaal niet extreem duur hoeven te zijn. We zien de technologieën vaak bij wat meer luxe auto’s, zoals de Tesla Model S en Volvo S90. De Rogue is wat lager geprijsd en komt met ProPILOT Assist bij het SL model. Deze heeft een vanafprijs van rond de 26.000 euro. Ook de Leaf komt met een mild prijskaartje van zo’n 25.000 euro. Hiermee komen ze alsnog onder de prijs uit van Tesla’s goedkoopste Model 3.

Nissan ProPILOT Assist

ProPILOT Assist vormt basis van volledig autonoom rijden

Nissan senior vice president van Research en Development, Tekeshi Yamaguchi, geeft aan dat ProPILOT Assist een basis is voor het brengen van volledig autonome auto’s naar de consument. De technologie is ontworpen om meer gebruiksvriendelijk en intuïtief te zijn dan vergelijkbare rijhulpsystemen van andere automakers.

Verbazingwekkend hoe vaak je wel niet remt en optrekt

ProPILOT Assist zorgt er onder andere voor dat je op de baan blijft en minder vaak het patroon van stoppen en gas geven hoeft te herhalen. Yamaguchi vertelt verder dat mensen die het systeem hebben uitgeprobeerd, verbaasd waren over wat voor verschil het uitmaakte. Ze hadden zich nooit gerealiseerd hoe vaak je wel niet moet remmen en weer accelereren tijdens het rijden.

ProPILOT Assist

Nissan Rogue binnenkort al beschikbaar

Nissan is van plan de technologie wereldwijd steeds meer te gaan implementeren. Tegen 2020 zouden er tien modellen gelanceerd moeten worden met ProPILOT  Assist. Tot die tijd kun je alvast ermee aan de gang gaan met de Nissan Rogue. Deze zou vanaf 24 oktober beschikbaar moeten zijn.

Overigens is Nissan sowieso goed bezig met het proberen de kosten wat lager te maken. Met de nieuwe plannen van de automaker zou het je in de toekomst zelfs gratis kunnen rondrijden in je elektrische auto.

JalopnikNissan

Reageer op artikel:
Nieuwe Nissan Rogue: semi-autonome auto met een mild prijskaartje
Sluiten