Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 30 mei 2018

Nissan komt met speciale Nissan Leaf (die jij niet kunt kopen)

De Nissan Leaf (Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family Car) verscheen voor het eerst in 2011 in Nederland en is sindsdien uitgegroeid tot een gelikte elektrische auto met de allernieuwste technologieën. Het is inmiddels zelfs wereldwijd de best verkochte elektrische auto geworden. En ook in Japan heeft de wagen het goed gedaan. Daar zijn er inmiddels 100.000 exemplaren van verkocht en dat is voor Nissan een reden voor een feestje. Zij komen met een speciale Nissan Leaf met open dak.

De open Nissan Leaf

Het enige nadeel aan deze auto? Het is een showmodel die niet op de markt gaat komen. Zodoende is het ook geen cabrio. Het is een wagen met een open dak. Mocht je van plan zijn om hem te jatten, dan zit je dus met het probleem dat je tijdens een regenbui kletsnat wordt. De auto is puur gemaakt om de mijlpaal te vieren. Overigens is 100.000 exemplaren niet zwaar indrukwekkend. Op de Amerikaanse markt zijn er namelijk al 320.000 exemplaren van verkocht.

Nissan Leaf

De Nissan Leaf kent verschillende voordelen als een elektrische auto. Je kunt de Nissan Leaf op allerlei verschillende manieren opladen en het is maar net wat jou het beste uitkomt. Je kunt thuis een standaard krachtstroom stopcontact gebruiken, maar dat duurt het wel zo’n 16 uur voordat de batterij vol is.

Je kunt echter ook voor de 7 kW thuislader gaan, waarmee het opladen nog maar 7,5 uur duurt. Met een snellader gaat het uiteraard een stuk rapper en hoef je nog maar 40 tot 60 minuten te wachten.

Daar staat ook een nadeel tegenover: de actieradius is nog altijd niet al te groot. Als je meer dan 240 kilometer er mee wilt gaan rijden, dan heb je pech. Je komt niet verder dan dat. Daarmee is de auto eigenlijk alleen maar geschikt voor relatief korte ritjes van huis naar werk en terug. Meer weten over de Nissan Leaf? Dan hebben we hier een handig overzicht waarom je de auto (niet) moet kopen.

Reageer op artikel:
Nissan komt met speciale Nissan Leaf (die jij niet kunt kopen)
Sluiten